Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2011-10-13
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Thomas Andersson
Medarbetare
Stoltze, Peter (form)
Dimensioner
145 x 220 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce
ISBN
9789146221258

Tony och Susan

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-10-13

Slutsåld

Allt tar sin början när Susan Morrow, en uttråkad medelklasshustru, får ett bokmanus skickat till sig. Det är hennes exman, Edward, som vill att hon ska läsa det. Susan tycker att det hela känns olustigt, särskilt som en av anledningarna till att hon lämnade Edward tjugo år tidigare var att hon aldrig riktigt trodde på hans författartalang.

Motvilligt börjar Susan läsa. Och samtidigt får också vi läsa Edwards gastkramande historia om matematikprofessorn Tony Hastings, som på en bilresa med sin fru och dotter hetsas till en olycka. När han stannar vid vägrenen visar det sig att männen i den andra bilen vill ha helt andra saker än Tonys försäkringspapper. Tonys agerande när han plötsligt konfronteras med ren och skär ondska är upptakten till en mardrömshistoria inte bara om feghet utan också om upprättelse och hämnd.

Susan sugs helt in i berättelsen om Tony, men kan inte sluta tänka på varför Edward vill att just hon ska läsa historien. Finns det ett dolt budskap? Tänkte Edward på henne när han skrev? Och vad var det egentligen som gick fel mellan dem för alla de där åren sedan?

Tony och Susan är en makalös bedrift. Spänningshistorien om Tony är nervkittlande och djupt skakande, samtidigt som skildringen av Susans medelklassliv är träffsäkert melankolisk. Austin Wright flätar samman de två berättelserna till en mästerlig roman.

När Tony och Susan gavs ut första gången 1993 fick den lysande recensioner men glömdes snabbt bort. Nu ges den ut på nytt för att ge fler chansen att hitta detta mästerverk om skuld, hämnd och om läsandets krafter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tony och Susan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sedvanliga amerikanska våldsamheter som den här gången...
    POE, 26 april 2013

    Sedvanliga amerikanska våldsamheter som den här gången utger sig för att vara fin litteratur. Raka spåret till återvinningen! Läs den inte!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Austin Wright