Sarahs andra halva (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2012-03-29
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Anna Sandberg
Originaltitel
Left neglected
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Hce
ISBN
9789146221364
Sarahs andra halva (inbunden)

Sarahs andra halva

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2012-03-29

Slutsåld

Sarah är en högpresterande trebarnsmor i en välbärgad Bostonförort, med ett prestigefyllt jobb och långa arbetsveckor. Hon arbetar minst sjuttio timmar i veckan och det krävs en hel del planering för att tillvaron ska gå ihop. Det hela slutar bokstavligt talat med en krasch - när hon kör bil och samtidigt pratar i telefon och för ett ögonblick tappar koncentrationen.

Sarah överlever, men hon har slagit i huvudet och hennes hjärna har skadats. Hon har drabbats av en neurologisk åkomma som helt berövat henne förmågan att uppfatta den vänstra halvan av verkligheten. Hon är inte längre medveten om maten på vänster sida av tallriken, eller för den delen sin egen vänsterhand. Plötsligt kan hon inte längre arbeta som hon tidigare gjort, och inte heller ta hand om vardagens alla komplicerade bestyr. För återta kontrollen över sitt liv och sin tillvaro måste hon sakta men säkert uppfinna ett helt nytt sätt att se på livet, ett helt nytt sätt att leva.

Sarahs andra halva är inte bara en berättelse om en sjukdom och den svåra vägen mot tillfrisknande. Det är också en berättelse om vad som egentligen är viktigt, och om hur vi egentligen väljer att leva våra liv i dagens moderna samhälle.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisa Genova