Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2012-04-12
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Johan Nilsson
Originaltitel
White Heat
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
660 g
SAB
Hce
ISBN
9789146221371
Där ingen har gått (inbunden)

Där ingen har gått

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-04-12

Slutsåld

Edie Kiglatuk är kvinna, halvinuit, isbjörnsjägare, vildmarksguide, kompromisslös, orädd och motarbetad. Ständigt motarbetad. Då ett skott smäller av i den iskalla arktiska ödemarken tas det för ett vådaskott och att en man dör ses som en tragisk jaktolycka. Ingen lyssnar på Edie och hennes misstankar om att något inte stämmer. Ingen utom Derek Palliser, en ytterst laglydig och plikttrogen polis som är satt att bevaka det gigantiska område som utgör Kanadas del av Arktis. När sedan Edies älskade styvson Joe hittas död i sin säng är det enda som får henne att överleva viljan att få veta vad som egentligen hände. Detta är upptakten till en jakt över de istäckta vidderna - en jakt efter sanningen.

I Melanie McGraths genomisade thriller är biljakterna utbytta mot snöskotrar och hundspann och man tuggar valrosskött istället för att äta pizza. En varm morgon betyder -20 grader, fyra månader om året är det becksvart och den natur Edie lärt sig att tämja är obönhörlig. Men som halvinuit är hon den bästa guiden i den milsvida och ofruktbara miljön. Edie Kiglatuk är en komplex hjältinna som kämpar mot krafter som hotar inte bara ursprungsbefolkningens traditioner utan också hennes liv. Med en väl underbyggd research och en litterär nivå som leder tankarna till Fröken Smillas känsla för snö av Peter Høeg är detta en bok som stannar kvar hos läsaren länge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Där ingen har gått. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda deckare
  Maria, 3 december 2014

  Spännande att läsa om Arktis och befolkningen där. Kylan kändes påtaglig under läsningen. Ingen toppdeckare, men lagom trevlig att koppla av med när en vill ta det lugnt och bara slappa.

 2. Kall polardeckare!
  Maria (Minaboktips.se), 26 april 2012

  En stor del av behållningen med McGraths bok utgörs av de fascinerande naturbeskrivningarna. Det arktiska klimatet och inuitkulturen på Ellesmereön i Kanada skildras utförligt. Ön är till ytan världens tionde största ö, men befolkas endast av runt 170 personer. Matkulturen känns i ärlighetens namn inte särskilt lockande, eller vad sägs om sälblodssoppa och rå fisk? Skildringen av den arktiska miljön och ödemarken drar inledningsvis ner tempot i boken. Intrigerna tätnar dock successivt och tem... Läs hela recensionen

 3. Spännande med Arktis!
  Malin H, 24 april 2012

  Efter bara ett par sidor undrar jag varför Edie är så aggressiv mot allt och alla? Hon hugger direkt och jag förstod aldrig riktigt varför det var viktigt, bortsett från att man förstod att hon var ovän med sin svåger. I början får man också först bekanta sig med den arktiska maten, t.ex jäst valrosstarm. Jag är inte känslig för mycket och jag fattar att det är sånt man äter där men jag tycker inte det är jättetrevligt att läsa om. Från början blev jag också lätt förvirrad då alla har väldigt... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Där ingen har gått