Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2011-09-29
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Boske, Karl-Magnus (form)
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
740 g
SAB
Hc
ISBN
9789146221425

Allt är i rörelse

(23 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-29
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ensam bor han i huset vid havet. Joar "Red" Cirroan, berömd fotograf. Han har fyllt sextio, hans arbete är avslutat, han har fått sin första pensionsutbetalning. På helgerna besöker honom den loja Anne, så behaglig att vara med att han stundtals tror att tvåsamheten vore det rätta.

Vad ska han göra med de kommande tjugo åren, den sista akten? Kan han bara fortsätta som förut? Som om det bara är något man betar av. Livet. Eller kan man stanna upp, samla sina erfarenheter, ta det som är värt nåt, göra om, börja nytt, forma ut?

Varför skulle just han leva sitt liv så djävla upproriskt? Mot allt. Till och med sej själv. Inte alls som brodern Niclas med firma, fin fru, villa med den rätta utsikten, två barn, två bilar, båten, hunden, solsemestrarna ...

Han borde ha sagt nej då man ringde honom från New York och ville ha en retrospektiv bok, en soffbok, men förskottet var så smickrande tilltaget. Nu måste han sammanställa materialet från sitt liv, från allt det som gjorts i det förgångna. Bilderna, kamerorna, kvinnorna, skandalerna. Och katastroferna - även den sista.

Ulf Lundells nya roman Allt är i rörelse utspelas från sensommaren 2010 och fram till våren 2011. Storslaget och tjyvnypande, sorgligt och humoristiskt, personligt och allmänmänskligt kommenteras och analyseras livet, åldrandet och vår samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt är i rörelse
 2. +
 3. Saknaden : roman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saknaden : roman av Ulf Lundell (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Allt är i rörelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. men Lundell står still
  Bo, 1 januari 2015

  Allt är i rörelse, men 452 sidor senare kan jag bara konstatera att för mig står Lundell still. Boken närmast rämnar av svada där punkten som skiljetecken tycks fientlig och Lundell levererar sina åsikter i en aldrig sinande ström: kritik mot samhället, samhällsfenomen, avsaknaden av solidaritet nuförtiden och den ständiga Lundellska pamfletten att Det Var Bättre Förr. Lundells romanskrivande har sedan 90-talet blivit alltmer nutidsfientligt eller nutidsavståndstagande. Kanske har det med åld... Läs hela recensionen

 2. Tyvärr så överraskar min husgud Lundell negativt denna...
  Håkan Nordman, 7 maj 2013

  Tyvärr så överraskar min husgud Lundell negativt denna gång. Vad vill han med boken? klaga på förpackningar och bilars dåliga kvalitet? Handlingen är mer eller mindre obefintlig, det är bara uppgörelser med bror och ex. Kort sagt ett ständigt ältande boken igenom. Tyvärr, för som sagt har han varit min husgud sedan 1975 och jag har läst alla böcker han gett ut men detta var ingen av de läsvärda.
  Det får bli musiken i fortsättningen!

 3. Typisk Lundellbok.
  Leifi, 17 november 2012

  Av Ulf Lundell vet man vad man får. Ett rikt språk, fantastiska personskildringar, samhällskritik och fyndiga betraktelser av omvärlden. Som vanligt känns huvudpersonen, "Red" i det här fallet, lite som Lundell själv med den skillnaden att han är fotograf i stället för musiker/författare/konstnär. Red försöker förlika sig med tanken på att han som drygt 60 år har det mesta av livet bakom sig. Han känner rastlöshet i sitt hus på den skånska landsbygden och kommer dåligt överens med det svenska... Läs hela recensionen

 4. Seg
  Aka, 17 juli 2012

  Urdålig!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ulf Lundell