Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-09-06
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
333 g
SAB
Qad,330.9
ISBN
9789146222101
Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde (inbunden)

Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde

(42 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-09-06
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december för leverans innan julafton

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Människan och drömmarna

"De senaste åren har jag känt det som om samhället, kulturen och ekonomin vill lära mig att ställa en och samma grundläggande fråga inför varje situation i livet: What"s in it for me? Vad tjänar jag på det här? Man kan kalla det egoism. Eller ekonomism, tendensen att alltid räkna. Samtidigt ser jag andra förhållningssätt. Samtidigt lever jag med altruism, kärlek, solidaritet. Allt finns där. Samtidigt. Och jag vill gärna bringa lite reda i det. Försöka förstå vilka slags människor vi uppmanas att vara och vilka vi är och blir."

"Jag har en dröm", sa Martin Luther King i ett berömt tal. "Har du också en dröm?" frågar Myresjöhus i en samtida annons. Båda vänder sig till människan som en drömmande varelse. En varelse som vill förändring - av livet, världen, det egna jaget. Här rannsakar vi tillsammans med Nina Björk olika samtida drömmar. Vi ser på Disneyfilmer, läser föräldratidningar, analyserar annonser, besöker arbetsförmedlingen, följer riksdagsvalet 2010 och ser kronprinsessan Victoria gifta sig. Varje tid har sin dröm om vad en samhällsduglig människa är. Hur ser vår tids dröm ut och varför? Lyckliga i alla sina dagar är en diskussion kring de senaste årens politiska och ekonomiska utveckling i Sverige. Det handlar om pengar. Och det handlar om människor. Vilka är deras värden? Vilka deras värderingar? Och vad händer när själva människolivet blir en fråga om förtjänst?

"Jag läser Nina Björk för hennes mod, hennes sorg och hennes respekt för människor av kött och blod. Jag vill ge Lyckliga i alla sina dagar till hela Sverige." Elisabeth Hjorth, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde
 2. +
 3. Alla människors lika värde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla människors lika värde av Göran Burén (häftad).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nina Björk är en person jag beundrar för hennes...
  Ingegerd Nohrstedt, 11 juni 2013

  Nina Björk är en person jag beundrar för hennes förmåga att sätta fingret på svagheter i många resonemang, & för rakrygghet & konsekvens i sitt tänkande.

 2. En i mitt tycke bra beskrivning av dagens verklighet,...
  Gustaf Söderberg, 7 maj 2013

  En i mitt tycke bra beskrivning av dagens verklighet, en bra analys med konkreta exempel och med en bra koppling till relationers betydelse.

 3. Nina Björk tänker och resonerar bra och hederligt, men...
  Eva Werndahl, 11 april 2013

  Nina Björk tänker och resonerar bra och hederligt, men är det en utopi, bara..? Hur ska vi hitta ut ur kapitalismen och kommersialismen?

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Lyckliga i alla sina dagar : om pengars o...