Resan till Ribston (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-08-23
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146222231
Resan till Ribston (e-bok)

Resan till Ribston E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-08-23

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
När man förlorat sin sångröst, sin fruktsamhet och sin attraktionskraft. När ögonen inte längre blir vackra hur mycket man än borstar med maskaran. När man går från att vara svärdotter till att själv bli betraktad som svärmor - och som en jävla borgarkärring därtill. Då gungar identiteten.

Gunilla och hennes man Peter har just flyttat in i sitt drömhus. Den charmiga tegelvillan med blommande Ribstonträd ligger inte så långt från den kemiska fabrik i vars skugga Gunilla växte upp. Ändå är steget långt. Vi följer henne under en turbulent tid: i den nya villan i den skånska stadens burgna kvarter får Gunilla äntligen utlopp för sitt slumrande behov av att sätta pärlspont på köksväggarna, anlägga en trädgårdsdamm och koka tre sorters päronmarmelad. Men livet runtomkring envisas med att kasta grus i maskineriet: karriären tar milt sagt en ny vändning, kajorna bygger bo i skorstenen, hennes ädelborna svärmor, vars besök alltid laddas av högspänning, är inte längre riktigt sig själv. Och när den utflyttade sonen Micke presenterar sin nya, arga och inte helt tillförlitliga flickvän Linda från Gunillas barndomskvarter ställs allt på sin spets i familjen.

I Resan till Ribston möter vi en kvinna som kommit dithän i livet att den oundvikliga frågan inställer sig: Vem är jag nu?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christel Kvant

  • Vår trädgårdsbok

    Christel Kvant, Philippe Hässlekvist, Inger Palmstierna, Lars-Åke Gustavsson

    Äntligen kommer en helt uppdaterad utgåva av en av Sveriges främsta och tyngsta trädgårdsböcker! Vår Trädgårdsbok innehåller allt du som trädgårdsinnehavare kan tänkas behöva veta, speciellt framtagen för svenska förhållanden, med alla klassiska f...