Hemåt över isen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2015-01-08
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
219 x 145 x 23 mm
Vikt
441 g
SAB
Hc
ISBN
9789146223009
Hemåt över isen (inbunden)

Hemåt över isen

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-01-08
190
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Gunilla Linn Persson återvänder till den skärgård hon kan så väl och som hon skildrat förr, exempelvis i den älskade teveserien Skärgårsdoktorn. Nu befinner vi oss på Hustrun - en ö vid själva människogränsen i Stockholms skärgård. Så ljuvligt vacker med strändernas ridåer av alar och sången av näktergalar och stigar en gång trampade av bara fötter och kritter.     Vintern 1914 ger sig sju ungdomar ut på isen efter en dans på grannön Tasslan. Vägen hem är rösad med enbuskar. Werner och hans Kyra, Fem frön till och Mandis och de andra möter en storm som saknar motstycke i mannaminne. Deras kamp för att ta sig hem över isen kommer att prägla livet på Hustrun i nästan hundra år.     Det bråkas om allt, om bryggor, om servitut, om djur, om månen. Om skulden. I denna värld av trätor lever Ellinor Ingman, en kvinna på andra sidan de femtio, som kör Algots Sjötaxi och ensam sköter sina sysslor och inte minst sin far Algot.     När berättelsen börjar flyger Herrman Engström hem från Labrador i Kanada. Han är fågelmålare. Uppväxt på Hustrun ska han nu göra mästarprovet: skildra ådan, ejderhonan. Ellinor brakar rätt in i bryggan när hon ser honom. Herrman! Romanen är en skildring av skärgården förr och nu, av kärlek och hat i havsbandet. En berättelse som fascinerar, roar och på allvar griper tag i hjärtat. De historiska och de nutida berättelserna kompletterar varandra och till slut möts de båda bågarna och cirkeln sluts över hundra år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemåt över isen
 2. +
 3. Jakten efter vind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten efter vind av Gunilla Linn Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hemåt över isen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En underbar berättelse...
  Jolanta Lundin, 8 februari 2016

  Så härlig läsning, med underbart, rikt språk och poetisk ton i det mest vardagliga.
  Skenbart lågmält, men med mycket dramatik och så mycket skönhet - inspirerande till nya upptäckter på många sätt. Och redan medan jag läste längtade jag efter att få läsa om boken, för att kunna njuta av den mera... En av det bästa svenska böcker i nutid! Skriv mera Gunilla!

 2. En riktig läsupplevelse
  Eva, 19 februari 2015

  En vacker bok, på alla sätt. Fantastiskt språk, otroliga miljö- och människoskildringar som verkligen griper tag i en. Lågmäld men samtidigt våldsamt spännande i all sin enkelhet. En bok att läsa långsamt och njutningsfullt, och därefter läsa om, minst en gång...

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Hemåt över isen