Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2012-11-22
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Molle Kanmert Sjölander, Charlotte Hjukström, Gudrun Samuelsson, Ing-Britt Björklund, Helena Hansson, Tove Janson Borglund
Originaltitel
The Casual Vacancy
Medarbetare
Pulice, Mario J. (form) / Holland, Joel (form)
Illustratör/Fotograf
Kerstin Hanson
Dimensioner
234 x 160 x 36 mm
Vikt
760 g
SAB
Hce
ISBN
9789146223214
Den tomma stolen (inbunden)

Den tomma stolen

(38 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-11-22

Slutsåld

En livfull roman fylld av minnesvärda karaktärer: de över 400 miljoner sålda Harry Potter-böckerna var ingen slump."
People Magazine

"Det är en storslagen, ambitiös, briljant, rolig, djupt upprörande och magnifikt välformulerad skildring av det samtida England, dignande av intelligens och skärpa och fullkomligt renons på nonsens."
Time Magazine

"Den tomma stolen är en bländande, rasande och underhållande skildring av dagens brittiska samhälle."
Daily Mirror

När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.

Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll - men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever ... Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.

J.K. Rowlings 7 böcker om trollkarlslärlingen Harry Potter har översatts till 74 språk, distribuerats i mer än 200 länder, sålts i över 450 miljoner exemplar och ligger som grund till 8 succéfilmer.

J.K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France"s Légion d"Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.Om The Casual Vacancy (Den tomma stolen):

"Jag måste erkänna att jag älskar J.K. Rowlings senaste drag. (...) Romanen bärs fram på skvallrets vågor, intrigerna är komplexa, romanen månghövdad och Rowling verkar förtjust över att äntligen få skriva om tonåringar som säger "fuck" (...)" Martin Aagård, Aftonbladet

Vinn en weekend i London för två personer inklusive flyg och hotell (värde ca. 6000:-)

För att delta i tävlingen gör du såhär:

Köp Den tomma stolen

Svara på frågan I vilken av följande städer utspelar sig J K Rowlings nya bok?
 • London
 • Cambridge
 • Pagford
Mejla ditt svar tillsammans med ordernummer och en kort motivering till varför just du ska vinna till tavling@bokus.com , senast den 22 november 2012 vill vi ha ditt tävlingsbidrag.

Lycka till!

(Obs! ev. vinstskatt betalas av vinnaren).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den tomma stolen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  Ulla Beckman, 2 oktober 2014

  Jag blev ganska besviken på den här boken. Den kändes intetsägande. Hade väntat mig mer av JK Rowling efter hennes andra succéer. .

 2. Läs den på engelska!
  Anni, 18 maj 2014

  Jag ångrar att jag inte läste boken på engelska, då översättningen är undermålig, vilket boken givetvis förlorar på. Översättarna har exempelvis inte bemödat sig om att översätta engelska titlar och namn, vilket gör att boken känns svengelsk och språkrytmen ryckig. Författarinnans berättarteknik är ändå så bra att man som läsare fångas av och dras in i berättelsen. Om man förväntar sig några som helst likheter med böckerna om Harry Potter, så lär man bli besviken, men om man uppskattar vardag... Läs hela recensionen

 3. Jag har aldrig var så fascinerad av Harry Potter. Och...
  Silfwerstråhle, 30 oktober 2013

  Jag har aldrig var så fascinerad av Harry Potter. Och jag tror att det hade varit en fördel om Rowling nöjt sig med att skriva de böckerna. För det här med att skriva böcker med en förankring i verkligheten lämnar en hel del övrigt att önska. Hela boken är, ja fullständigt meningslös. När jag väl läst igenom boken förstod jag ändå inte varför den över huvud taget skrevs. Och fanns det verkligen någon handling?

 4. Rowlings har ett utmärkt språk och gör en bra...
  Per-Erik Bergnér (Saltsjö-Boo), 11 oktober 2013

  Rowlings har ett utmärkt språk och gör en bra beskrivning av ett samhälle med alla typer av motsättningar, ränksmiderier och personliga förhållanden.

 5. Tråkig, svårläst och absolut inte samma fenomenala...
  Kerstin, 26 augusti 2013

  Tråkig, svårläst och absolut inte samma fenomenala berättarstil som i Harry Potterböckerna. Det är en bok som jag inte ens läste klart eftersom jag aldrig blev engagerad! Inte en bok jag rekommenderar!

 6. Helt fantastisk, mycket läsvärd! Suveränt berättat med...
  MKA, 25 juni 2013

  Helt fantastisk, mycket läsvärd! Suveränt berättat med ett fantastiskt språk av en författare med stor människokännedom. Ungdomars svårigheter, oavsett om de är socialt utsatta eller kommer från välbärgade hem, är det centrala. Miljön konservativ engelsk småstad, där både det ena och det andra krackelerar. Det är gripande och tragiskt, men så otroligt bra, en historia man inte glömmer i första taget. Skulle gärna se en filmatisering av denna också.

 7. Mediokert! När jag läser Den Tomma Stolen börjar jag...
  Moshe Peretz (Malmö), 6 juni 2013

  Mediokert!
  När jag läser Den Tomma Stolen börjar jag fundera huruvida det verkligen var J.K Rowling som skrev böckerna om Harry Potter. För berättarstilen är förlorad, Den tomma stolen är svårläst, dåligt översatt och nästan banal i sin framtoning.

  Ett sätt att försöka tjäna pengar på sitt namn. Värdelös.

 8. Går personerna på djupet
  Hobbybibliotekarien, 31 december 2012

  Det tog ett tag innan jag hittade rytmen i boken. Storyn är oerhört detaljrik och precis och man kommer verkligen nära personerna i historien som handlar om en liten stad, Pagford.
  Barry Fairbrother dör helt oväntat mitt i livet av att ett förstorat blodkärl brister i huvudet. Livet stannar upp lite i staden men sedan kommer frågan upp: vem skall ta hans plats i kommundelsnämnden? Det visar sig att Barry är en bra kille som gör mycket och inte för egen vinnings skull. Medan diskussionern... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av J K Rowling

Bokvideo