Medan floden stiger (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-07-16
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146223238
Medan floden stiger (e-bok)

Medan floden stiger (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-07-16
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Skickligt och nästan omärkligt förvrids perspektiven från en romantisk bröllopsresa till en vattensjuk mardröm i Henrik Kullanders tredje roman. Vad är det egentligen som händer på det anrika hotellet någonstans i Centraleuropa? Följ med på en resa som kryper under huden.
Erik och Lina är på bröllopsresa, väldigt kära och ganska långt hemifrån. De har letat upp ett vackert om än bedagat hotell i de äldre delarna av en stad utmed Elbe.
Men våren är nyckfull och har kommit med ett envist regnande. Från sitt hotellfönster kan de se floden utanför stiga, över kajkanten och upp på hamntorget.
Så börjar gäster försvinna från det isolerade hotellet. Erik får för sig att han och Lina står näst i tur. Han vill åka därifrån men deras bil står i ett översvämmat garage och det är redan för sent.
Och så kommer en eftermiddag när hotellet nästan helt avfolkats och Lina varit borta från rummet längre än hon borde. Erik tar sig ner till lobbyn upptäcker att floden tagit sig in och att vattnet står meterhögt. Bakom receptionsdisken ser han något som flyter i den grumliga sörjan. Något stort. Något som ser ut som kroppen av en människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Kullander

  • Elfenbenssvart

    Henrik Kullander

    Det är en varm och torr sommar i småländska Ljungbyholm och en ung man har precis återvänt till sina föräldrars ICA-butik efter studier i Lund. Samtidigt som värmeböljan kopplar greppet sveper en inbrottsvåg över det lilla samhället. Någon bry...

  • Någonting odödligt

    Henrik Kullander

    Det är 1999 och semestertider när ett makabert fynd görs vid ett vägbygge i det fridfulla Södra Möre någonstans i Kalmartrakten. En förbryllad grävmaskinist upptäcker plötsligt skelettet av en människa under sin skopa. Eller är det en människa&#63...

Bloggat om Medan floden stiger