Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
525
Utgivningsdatum
2013-03-15
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Molle Kanmert Sjölander, Charlotte Hjukström, Gudrun Samuelsson, Ing-Britt Björklund, Helena Hansson, Tove Janson Borglund
Originaltitel
The Casual Vacancy
Medarbetare
Pulice, Mario J. (form) / Holland, Joel (form)
Dimensioner
210 x 135 x 35 mm
Vikt
530 g
SAB
Hce
ISBN
9789146224105
Den tomma stolen (storpocket)

Den tomma stolen

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2013-03-15

Slutsåld

J. K. Rowlings första bok för vuxna

När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.

Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll - men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever ... Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.

J. K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France's Légion d'Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.

"Jag måste erkänna att jag älskar J.K. Rowlings senaste drag. ... Romanen bärs fram på skvallrets vågor, intrigerna är komplexa, romanen månghövdad och Rowling verkar förtjust över att äntligen få skriva om tonåringar som säger 'fuck' ... Martin Aagård, Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den tomma stolen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jag blev djupt besviken. Mina förväntningar var höga...
    Gunilla , 17 juli 2013

    Jag blev djupt besviken. Mina förväntningar var höga eftersom jag gillar hennes böcker om Harry Potter. Denna bok intresserade mig inte alls. Jag fann inte personerna i boken intressanta. Alla personerna var bara tarvliga. Jag upplevde hela handligen som negativ.

  2. En grundligt genomarbetat roman där de olika personers...
    K, 19 april 2013

    En grundligt genomarbetat roman där de olika personers tankar och motiv beskrivs utförligt. Rowling tecknar trovärdiga och skoningslösa personbeskrivningar och handlingar. I en del recensioner står det "underhållande" och då undrar jag hur recensenterna menar, för mig är underhållning lättsam. Det är ingen lättsam utan en tung bok om det verkliga livet som man tänker på ofta under dagen innan man får läsa vidare när man (äntligen) kommit hem.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den tomma stolen