Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2013-06-05
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
And the Mountains Echoed
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789146224280
Och bergen svarade (inbunden)

Och bergen svarade

(132 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-06-05
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Romanen hela världen väntat på
Från författaren till Flyga drake och Tusen strålande solar kommer en ny roman, en djupt rörande släkthistoria om hur de val vi gör ekar genom generationer.
I den fattiga lilla byn Shadbagh i Afghanistan säljer Sabor sin fyraåriga dotter Pari när han inte längre kan försörja sin växande familj. Pari och hennes bror kommer för alltid att känna saknaden av varandra, och den dag de äntligen möts igen är det kanske redan för sent ...
Temat i Khaled Hosseinis hjärtslitande familjesaga är bröder och systrar - som älskar, sårar, förråder och förlåter, som är i stånd att döda men också att ge sitt liv för varandra.

Om Hosseini
Khaled Hosseini är en av de mest lästa och älskade författarna i världen. Romanerna Flyga drake och Tusen strålande solar har sålt i över 1 miljon exemplar bara i Sverige och har getts ut i mer än 70 länder. Han är goodwillambassadör för FN:s flyktingkommissariat och grundare av The Khaled Hosseini Foundation som arbetar med humanitärt bistånd till det afghanska folket. Hosseini är född i Kabul men bor numera i Kalifornien med sin familj.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och bergen svarade
 2. +
 3. Bön till havet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bön till havet av Khaled Hosseini (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Och bergen svarade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt smart eller "jaha?"
  Teresia Kjellgren, 15 oktober 2014

  Tycker inte att den lever upp till förväntningarna som jag fått efter Flyga drake och Tusen strålande solar. Mer som novell med kapitel om olika människor. Visst finns det mer eller mindre av en röd tråd i alla kakpitel men tycker ändå att mycket lämnas obesvarat. Inte för att man behöver veta allt om alla när man har läst en roman men... Det är snarare så att jag vill läsa mer om vissa personer som har ett helt kapitel men som egentligen inte tillför historien någonting. På en nivå är det väldigt smart skrivet men på en annan nivå "jaha?".

 2. Mellan afghansk folksaga
  Rosetta, 29 april 2014

  och dagens verklighet utspelar sig denna roman, om en man som säljer sin dotter på grund av fattigdom i Afghanistan. Familjer splittras, syskon skiljs tidigt från varandra, familjer skingras över världen, från Afghanistan till USA, Grekland och Frankrike, genom krig och fattigdom.Språket är som honung, varmt och flytande. Jag formligen slukade den här boken - kunde inte lägga den ifrån mig förrän jag läst ut den.

 3. Vi läser den i läsecirkeln och diskuterar boken Mycket...
  Mary-Ann Grewe, 22 januari 2014

  Vi läser den i läsecirkeln och diskuterar boken Mycket intressant och givande .Har läst de tidigare böckerna av samma författare Godkänt

 4. Fint språk och storyn OK, men inte i klass med...
  Nina , 27 december 2013

  Fint språk och storyn OK, men inte i klass med tidigare böcker av författaren. Tror man att boken ska handla om de två syskonen som skrivs om på baksidan blir man besviken.

 5. Khaled Hosseini skriver mycket bra och målande. Jag...
  Anna Catharina Rosenberg, 22 november 2013

  Khaled Hosseini skriver mycket bra och målande. Jag tycker att boken är bra och läsvärd men den lever inte riktigt upp till föregångarna Tusen strålande solar och Flyga drake som är fantastiska.

 6. Att läsa Hosseini är som att njutningsfullt smaka en...
  yvonne sjösten (ingelstad), 28 oktober 2013

  Att läsa Hosseini är som att njutningsfullt smaka en len Bailys, som att lyssna till ett vackert klassiskt musikstycke,som att betrakta ett fulländat konstverk. Och likafullt få en trovärdig, realistisk skildring av hur människor uthärdar svåra förhållanden. Hoppas på fortsättning.

 7. Jag tyckte den var bra, men inte fullt lika bra som...
  Bokmalen, 15 oktober 2013

  Jag tyckte den var bra, men inte fullt lika bra som hans tidigare böcker. Tusen strålande solar tycker jag är hans absolut bästa bok.

 8. Skriver fantastiskt bra om med detaljer som gör att...
  Birgitta Gunolf, 5 oktober 2013

  Skriver fantastiskt bra om med detaljer som gör att man känner att man förstår och kan känna med personerna i boken.

 9. Fantastisk och lärorik som vanligt då författaren...
  Gunilla Gademan, 3 oktober 2013

  Fantastisk och lärorik som vanligt då författaren publicerar sig. Man lär sig mycket om en annorlunda kultur och de olika skeendena och personernas relationer till varandra är lätta att hålla isär.

 10. En tilltalande bok som jag sträckläste. Både sorlig...
  Lola Svedenbäck, 13 augusti 2013

  En tilltalande bok som jag sträckläste. Både sorlig och glädjefull. Allt verkar vara verklighetstroget men det vet jag ej om den är. Rekommendera den om du behöver försvinna bort en stund till Afganistan.

 11. En bok som jag väntat på. Både intressant spännande...
  Ove Lennart Danielsson, 13 augusti 2013

  En bok som jag väntat på. Både intressant spännande och tragisk. Bra för oss att läsa att allt inte är så självklart.

 12. Härlig släktkrönika som får mig att få lite bättre...
  Avani Ingalill Petersson, 12 augusti 2013

  Härlig släktkrönika som får mig att få lite bättre förtåelse och kunkap om det Afganistansk foökets vilökor och synsätt. Jag kan varmt rekommendera den.

 13. Khaled HOSSEINI är den bästa författaren jag känner...
  Anita Wiberg, 8 augusti 2013

  Khaled HOSSEINI är den bästa författaren jag känner till. Han har en fantastisk personkännedom. Varje sida i boken blir levande.

 14. Intressant, som de tidigare utgivna böckerna av samma...
  Liza, 1 augusti 2013

  Intressant, som de tidigare utgivna böckerna av samma författare. Kunde dock ha varit lite mer komprimerad, speciellt i slutet av boken.

 15. Khaled Hosseini kan verkligen berätta på ett...
  Annika , 15 juli 2013

  Khaled Hosseini kan verkligen berätta på ett fängslande sätt och hans språk är nästan som poesi. I den här boken lyckas han väva ihop flera livsöden som vi får följa genom livet. Dessutom får man en inblick i livet i Afghanistan och andra platser. En bok värd att läsas.

 16. Inte lika bra som de två föregående böcker! De två...
  Anna Grete Grankvist, 10 juli 2013

  Inte lika bra som de två föregående böcker! De två tidigare berörde mig mycket mera. Tyckte handlingen var aningen spretig.

 17. Som i tidigare böcker tecknar han ömsinta porträtt av...
  Berit Wästfelt, 29 juni 2013

  Som i tidigare böcker tecknar han ömsinta porträtt av personerna och en vacker och ibland skrämmande beskrivning av livet i Afganistan. Något förvirrande med hoppen mellan olika tidsperioder innan man kunde utröna sambandet mellan dem..

 18. Mycket gripande berättelse om en familj som splittras...

  Mycket gripande berättelse om en familj som splittras och sedan saknar varandra så att hjärtat nästan brister. Personerna är mycket trovärdigt skildrade och man får en inblick i vardagslivet i Afghanistan. Språket är mycket fint, men man får tänka efter för nästan varje nytt kapitel vem som är berättarens "jag". Kunde inte släppa boken förrän jag läst ut den.

 19. En mycket bra bok, fängslande från första stund....
  INGELA HELLSTEN, 23 juni 2013

  En mycket bra bok, fängslande från första stund. Sträckläst genom Europas motorvägar på väg till Italien och semester. Helt tom, som att sakna en vän när man läst klart. Lever mig in i miljön och personernas oiika livsförutsättningar som så målande beskrivs av Khaled. Anledning till att det inte blev fem stjärnor är att det blev lite långt mot slutet innan "säcken knöts ihop". Men detta är en bagatell i helheten.
  Tips till alla som tvekar, LÄS BOKEN du ångrar dig inte!

 20. Underbar!! Han skriver så gripande o enkelt!! Man...
  Anna Theresia , 19 juni 2013

  Underbar!! Han skriver så gripande o enkelt!! Man älskar varje ord!! Jag har väntat länge på hans tredje bok o jag vart inte besviken!!

 21. I "Och bergen svarade" saknas något som funnits i de...
  Britt Welin, 19 juni 2013

  I "Och bergen svarade" saknas något som funnits i de tidigare böckerna, berättandet finns kvar men den kunde inte fängsla mig som de förra.

Visa alla 21 recensioner

Bloggat om Och bergen svarade