Var hemlig och gläds : vandringar i William Butler Yeats poetiska världar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2017-01-12
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
250 x 180 x 40 mm
Vikt
1233 g
SAB
Ibz Yeats, William Butler
ISBN
9789146225270

Var hemlig och gläds : vandringar i William Butler Yeats poetiska världar

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-01-12
289
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Irländaren WILLIAM BUTLER YEATS (1865-1939) är en av förra seklets mest betydande poeter. Han mottog Nobelpriset i litteratur 1923, men det är egentligen inte förrän på senare år som ett större urval av hans poesi tolkats till svenska. Här presenteras han för första gången i helfigur i en mycket egensinnig och djupt personlig bok om hans originalitet, hans liv och hans dikt.

Carl-Johan Malmberg har läst och satt värde på Yeats verk under hela sitt vuxna liv. På liknande sätt som i Stjärnan i foten, Malmbergs stora bok om William Blake, skildras här de många olika perioderna och facetterna av författarens liv: symbolisten, dekadenten, nationalisten, modernisten, den ockulta systemskaparen, självbekännaren, provokatören, den politiskt inkorrekte - liksom den Yeats som förhåller sig till en egen kanon av historiens och sagans betydelsefulla gestalter, texter och bilder. Ett särskilt kapitel ägnas åt Stockholmsbesöket 1923, året han fick Nobelpriset och en brytpunkt både i livet och författarskapet.Som en röd tråd hos Yeats finns hans livslånga kärlek till den nationalistiska frihetskämpen Maud Gonne. Det är också en röd tråd i den här boken.

Yeats inspirerades av storheter som Blake, Oscar Wilde och Ezra Pound, samtidigt som han hade ett antagonistiskt förhållande till dessa. Boken består av en serie ingående läsningar av viktiga nyckeltexter i Yeats poesi, dramatik och prosa. Utifrån dem skildrar Malmberg hans liv och tid, vilket gör framställningen till en utmärkt introduktion såväl till honom som till hans engelska och irländska kontexter, parallellt med att den utgör en fördjupad diskussion av de enskilda verken.

Boken är rikt illustrerad i färg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Var hemlig och gläds : vandringar i William Butler Yeats poetiska världar
  2. +
  3. Han som inte gjorde mig sällskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Han som inte gjorde mig sällskap av Carl-Johan Malmberg (pocket).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl-Johan Malmberg