Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2014-08-05
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
391 g
SAB
Hc
ISBN
9789146226185
Till flickorna i sjön (inbunden)

Till flickorna i sjön

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2014-08-05
179
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor

Vi på bokus.com lyckades få en intervju med författaren Elin Olofsson där hon bland annat berättar om sina favoritböcker. Intervjun hittar du längre ner på sidan.

"Jag ska bli ett raseri!"

Efter succédebuten Då tänker jag på Sigrid är Elin Olofsson tillbaka med en berättelse som också den utspelar sig i det Jämtland författaren är väl förtrogen med.

"Ett spår", viskade hon.
"Ett spår eller en hälsning och jag ska aldrig tala illa om den här stan igen. Vad som helst, till och med kroppen, så ska jag sluta anteckna, ta de där papperslapparna ur fickan, slänga dem på marken och låta våren ta dem, så småningom. Lösa upp dem, så att de försvinner."
Hennes egen röst lät konstig när hon hörde den, silad genom den tjocka mössan som täckte öronen.
"Inget om träsket. Om kvinnorna i det, om männen. Eller om byn. Om mamma. Inte ens om Tomas. Jag ska aldrig mer säga ett ont ord om Tomas, om jag bara får ett tecken."
Men ingenting hände.
Vinternatten teg omkring henne, som alltid.

Helena får sparken från sitt jobb i kommunhuset och blir samtidigt lämnad av sin man. När hon börjar arbeta som städare på sjukhuset dyker plötsligt hennes kusin Blåpojken upp i en sjukhussäng, och hennes mamma börjar ringa igen, efter många års tystnad.
Men vad är det Helenas mamma vill egentligen?
Kan man glömma det som en gång ristats in i ens egen kropp?
Och måste man återvända till det som varit, för att någonsin bli fri?

Till flickorna i sjön är en berättelse om vad en flicka lovade vid en liten insjö i det jämtländska skogslandet och vad en vuxen kvinna tvingas göra för att infria löftet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till flickorna i sjön
  2. +
  3. Krokas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krokas av Elin Olofsson (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Olofsson

Bloggat om Till flickorna i sjön

Övrig information

Intervju med författaren Elin Olofsson

Din första bok Då tänker jag på Sigrid blev väldigt omtyckt och hyllades överallt. Var det svårt att skriva bok två?
- Ja, det var det, kanske främst för jag funderat mer på vad läsarna kommer att tycka den här gången, om det här är vad de hoppas på och förväntar sig, men samtidigt var det lättare än den första, inte minst för att historien om Helena i Till flickorna i sjön är något jag grubblat över i så många år och äntligen fått möjlighet att skriva.

Var är det bästa skrivplatsen för dig?
- Jag kan skriva nästan överallt, men föredrar alltid platser vid fönster. Då kan jag ibland titta ut och få syn på något, en buss eller en hundägare eller kanske min egen spegelbild i rutan, och ibland kan det jag ser då bli till en del av berättelsen. Fönstren blir ställen där jag liksom hämtar andan medan jag skriver.

Hur fick du idén till Till flickorna i sjön?
- Grundberättelsen, om en flicka utsätts för något svårt i tonåren som hon sedan bär med sig upp i vuxen ålder, har funnits hos mig i många år, sedan jag själv var sjutton-arton år. Sedan har jag också funderat mycket över roller vi spelar i olika sammanhang, och ville gärna skriva om det hårda arbete det ibland kan vara att verka normal.

Vill du rekommendera några av dina favoritböcker till oss?
- Ja, jag älskar att rekommendera böcker! Just nu läser jag den brittiske komikern och skådespelaren Stephen Frys självbiografi Moab is my washpot ännu en gång - en fantastisk och ärlig berättelse om osäkerhet, ung kärlek, bipolär sjukdom och hur han som tonåring hamnade i fängelse. Den som gillar brittisk humor bör också läsa Dear Fatty av Dawn French.