Mary Jones historia : nedtecknad av mej själv och alldeles uppriktig om mitt liv samt om Dolores & John Silver så som jag fått det berättat för mej av dom själva (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-03-13
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146226239

Mary Jones historia : nedtecknad av mej själv och alldeles uppriktig om mitt liv samt om Dolores & John Silver så som jag fått det berättat för mej av dom själva E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2014-03-13

Styckköp

64
Mary Jones historia är berättelsen från Skattkammarön om Long John Silver, pirater och papegojor, sedd ur kökspigan Marys perspektiv. Det är 1700-tal och en engelsk landsortsflicka tvingas av fattigdom att ge sig ut för att finna en tjänst, hamnar i Bristol och knackar på dörren till krogen Kikaren, som drivs av Dolores och hennes make, ingen mindre än självaste Long John Silver. De ska bli hennes herrefolk och familj. Dolores lär Mary läsa och skriva och det är hon som ger Mary dagboken och uppdraget att teckna deras historia. Mary Jones berättar om sitt liv i dagboken - hur hon skickades bort av sin syster som inte längre kunde ta hand om alla föräldralösa syskon, hur hon får arbete på Kikaren och så småningom, medan åren går, blir mer som en dotter än en kökspiga för Dolores och Silver. Mary Jones historia är ett utsnitt ur en stor klassisk roman där perspektivet är vänt och kvinnorna får kliva fram framför männen. Nu får vi möta arbetet i köket, kroppens alla hemligheter och intimiteter, rädslan för våldet i en rättslös värld, kärleken och sorgen. I Mary Jones historia är det Mary som talar med en klar och egen röst, helt fristående från både Long John Silver och Skattkammarön.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Boardy