Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Cormoran Strike (del 2)
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2015-01-16
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The Silkworm
Medarbetare
Zetterquist, Nanny (form) / Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 160 x 40 mm
Vikt
856 g
SAB
Hce
ISBN
9789146226543
Silkesmasken (inbunden)

Silkesmasken

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-01-16

Slutsåld

Silkesmasken är den andra boken i den lovprisade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistent Robin Ellacott.

När romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt gett sig av för några dagar - som han gjort förr - och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem.Men när Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar. Författaren har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer liv att slås i spillror - så nog finns det många som har anledning att tysta honom. Det blir Strike själv som finner Quine brutalt mördad under bisarra omständigheter. I en kapplöpning med tiden måste Strike leva sig in i en hänsynslös mördares tankegångar, en mördare olik alla han någonsin träffat på ... En mordgåta som med alla sina överraskande vändningar och sin välskildrade Londonmiljö är som skapad för sträckläsning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Silkesmasken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lite trög och tjatig
    Alf, 7 april 2015

    Svårt att sätta genre på boken. Lite Fem på Heden möter äcklig verklighet. Inget vidare levande persongalleri utan de flesta känns ganska schablonartade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Galbraith