Simma med de drunknade (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2015-08-27
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Svøm med dem som drukner
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
597 g
SAB
Hce
ISBN
9789146228585
Simma med de drunknade (inbunden)

Simma med de drunknade

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-27
187
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Släktkrönika om kärlek, krig och tillhörighet

Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.
Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.
Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.
Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014.

"... en sann bladvändare, skickligt komponerad utan överdrifter /.../ Kort sagt en riktigt bra roman." Björn Gunnarsson, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Simma med de drunknade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare, men lite 'för mycket'
  MH, 20 september 2016

  Det är njutbar läsning, det händer saker, det är skildringar av människor och trä och engelsk överklass i tweed som möter Norge, men det övertygar inte. Mytting tar i för mycket, det går snabbt, det är lite skruvat, det är varumärken till höger och vänster så man undrar om han är sponsrad. Nja, Lars Mytting, ta det lite lugnt nästa gång så blir det bättre.

 2. Skön läsning.
  Rolf Berg, 3 december 2015

  En underfundig historieberättare som är kolossalt fängslande. Han har en förmåga att länka ihop berättelsens olika delar på ett charmant sätt. Jag vill även rekommendera hans bok:Ved.

 3. En fantastisk släkthistoria

  Jag köpte boken i Norge förra året. Det är en helt underbar berättelse, full av fantastiska inslag som författaren har fogat in i berättelsen så att allt ändå är trovärdigt. En riktig bladvändare och en bladvändare med kvalitet.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Simma med de drunknade