Hur man botar en fanatiker : och om att skriva (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Rose-Marie Nielsen
ISBN
9789146229209

Hur man botar en fanatiker : och om att skriva E-bok

av Amos Oz
(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-08-03

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Amos Oz är förnuftets röst i det kaos av lögner och hysterisk retorik som präglar den globala debatten om pågående konflikter", skriver den sydafrikanska Nobelpristagaren Nadine Gordimer i förordet till Hur man botar en fanatiker.I denna högaktuella lilla bok berättar den israeliske författaren Amos Oz med humor, insikt och klokhet om hur han ser på konflikten mellan israeler och palestinier och hur den kan lösas. Här har bägge parter rätten på sin sida och det går inte att göra en enkel indelning i "onda" och "goda". Det enda tänkbara, enligt Oz, är en framförhandlad tvåstatslösning inriktad på att uppnå varaktig fred. En mycket smärtsam kompromiss där delningen av landet nästan blir som en amputering för båda sidor.

Amos Oz tar också upp den tilltagande fanatismen runtom i världen, analyserar dess karaktär och ger recept på hur man bäst bemöter den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur man botar en fanatiker : och om att skriva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt underbar!
    -, 25 mars 2024

    Detta är en fantastiskt hoppingivande och inspirerande bok. Ändå så berör den ett så svårt ämne. Den är trots ålder mer tidsaktuell än någonsin. Stundvis skrattade jag högt för mig själv. En helt underbar bok! /M. Holmgren

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Amos Oz