Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-09-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
181 x 138 x 17 mm
Vikt
334 g
SAB
Be-ma
ISBN
9789146229636
Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé (häftad)

Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2017-09-04
177
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Allt ifrån Peter den store till Vladimir Putin har frågan om Rysslands förhållande till Väst och västerländska värderingar upptagit och splittrat landet. Samma dualism präglar ett annat särdrag i rysk historia, nämligen relationen mellan härskare och folk. I den koncisa och klargörande Vi och dom. Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé lyfter författaren fram den ryska historiens pendelrörelser mellan stagnation och uppbrott, förtryck och töväder, reformer och kontrareformer. Ryssarna ser gärna sitt land som moraliskt överlägset länderna i Väst - en uppfattning starkt påverkad av den ortodoxa kyrkans roll. Genom att redogöra för huvuddragen i den ryska "civilisationsmyten" hjälper oss Rysslandskännaren Bengt Jangfeldt att förstå inte bara vårt grannlands idéhistoria utan också det speciella i dagens ryska politik och kultur.

Bengt Jangfeldt har två gånger tilldelats Augustpriset, för Svenska vägar till S:t Petersburg (1998) och för sin stora biografi över den ryske poeten Vladimir Majakovskij Med livet som insats (2007).I En rysk historia (2015) berättade han om sitt intresse för rysk kultur och ryska språket - ett intresse som har följt honom genom hela hans yrkesbana.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé
 2. +
 3. Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé av Bengt Jangfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enastående sammanfattning av 400 års idéhistoria
  KKK, 5 april 2021

  På ett koncist sätt sammanfattar de viktigaste dragen i rysk idéhistoria och sammanbinder det historiska med det moderna. Ger en möjlighet till att bättre förstå dagens strömningar i nutida Ryssland.

 2. Vi och dom
  Anders Rosén, 11 april 2019

  Mycket välskriven bok, gedigen research, intelligent analys och, inte minst, en vacker litterär svenska. Det märks att det är en språkmänniska som har skrivit den. Allt detta gör boken till en mycket angenäm läsning - och lärorik.

 3. Varför är Ryssland så annorlunda?
  Claudius, 23 oktober 2017

  Den frågan förklarar Bengt Jangfeldt i denna eleganta studie i Rysslands historia, som också beskriver dess kulturella och religiösa sammanhang. Jangfeldts grepp på ärendet är säkert, han begränsar sin framställning till det som är väsentligt för sammanhanget. Hans kunskaper i ryska språket, kulturen och politiken gör att denna bok ger i vart fall mig en betydligt bättre förståelse för vad som händer där borta, och som endast i flisor berättas av media. Berättelsen förs fram till Putins tid s... Läs hela recensionen

 4. Bra översikt
  Per Månson, 10 oktober 2017

  Välskriven och intressant historisk översikt över Rysslands historia. Behövs i dessa dagar då så många hotar med "den ryska björnen" utan veta någonting om landet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bengt Jangfeldt