Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
The Hogarth Shakespeare
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-04-07
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Lena Fries-Gedin
Originaltitel
The Gap of Time
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
205 x 130 x 25 mm
Vikt
454 g
SAB
Hce
ISBN
9789146229827

Tidsklyftan

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-04-07
174 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Shakespeares En vintersaga får nytt liv i finanskrisens London

I Tidsklyftan, Jeanette Wintersons omarbetning av En vintersaga, framträder Shakespeares eviga teman hämnd, svartsjuka och förlåtelse, mot bakgrund av finanskrisens London och amerikanska New Bohemia. Leo är övertygad om att hans gravida fru Mimi bedrar honom med hans barndomsvän Xeno. En gång i tiden delade han och Xeno allt, men händelser i deras förflutna förmörkar deras relation, och Leo kan inte tro annat än att barnet Mimi bär på är Xenos. Hans vanvettiga svartsjuka kommer att leda till att han mister allt. Leo vill inte veta av Mimis dotter och hon blir Perdita, den lilla förlorade. Över haven förs hon till en främmande kust och växer upp i den amerikanska södern, under Sheps skyddande hand, ovetande om sitt ursprung. Ända till Xenos son 16 år senare får upp ögonen för den hjärtskärande vackra flickan - men kan det som en gång förlorats återbördas, och kan förlåtelse överbrygga tidens djupa klyfta?
"På sedvanligt vis blandas blixtrande intelligent humor med drömsk poesi, sagostämningar korsas med trovärdiga scenarier av hur det gick till på Londonbörsen då den senaste finansbubblan sprack och resultatet av alla dessa trådar är en väv som inte liknar något annat. Men det är mer än så. Det storartade med dessa Shakespearevariationer är att de erövrar så mycket konstnärlig frihet - åt sig själva och åt sina läsare. (...) Att få vistas där inne, bland rekvisitan från de stora dramerna, är ett nöje man aldrig tröttnar på." Jens Christian Brandt, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidsklyftan
 2. +
 3. Jag heter Shylock

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag heter Shylock av Howard Jacobson (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tidsklyftan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok om då och nu
  Wilhelm Dyrssen, 8 juli 2016

  Våra liv sätts i historiskt perspektiv. Eviga känslor och kontroverser, svartsjuka, kärlek, vänskap och svårt drabbande händelser utmynnar kanske i en Shakespeares återförening.
  Välskriven, humoristisk och lärd. En fantastisk sommarläsning
  Tove Dyrssen

 2. Nästan klockren.
  Lars Blomqvist, 6 maj 2016

  Mycket imponerande bedrift att skriva en bok av Shakespeares pjäs. Jag är lågt ifrån någon Shakespeare expert men jag har sett och läst lite grann och hans stil svävar över texten. Jeanette Winterson brukar skriva bra böcker och denna är inget undantag. Mycket underhållande. Rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Tidsklyftan