Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Historiska Stockholmsmord (del 2)
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2016-10-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
235 x 165 x 35 mm
Vikt
690 g
SAB
Hc
ISBN
9789146230083
Lykttändaren (inbunden)

Lykttändaren

(85 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-03
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Välskriven, spännande, underhållande." /Leif GW PerssonLykttändaren är en kriminalhistoria som skildrar stämningsmättat ett svunnet Stockholm, med ännu intakta Klarakvarter och där ett alldeles nybyggt stadshus står färdigt att invigas. En berättelse om gåtor, öden och undflyende sanningar. Lykttändaren utspelas sommaren 1923, fem år före Pontus Ljunghills succédebut En osynlig. En ung kvinna, Julia Ekengren, hittas mördad i underkläder i sin lägenhet på Tegnérgatan 20 i Stockholm, efter att inte ha synts till sedan midsommarafton. Polisen kopplas in och nu inleds en utredning, där kriminalkonstapel John Stierna och hans kollega kommissarie Verner Lydman tvingas lägga pussel i förhoppning om att bilden av offret och hennes gärningsman ska framträda bit för bit. Men en rad oklarheter gäckar och gör det inträffade svårt att tyda. Vem var den ensamma kvinnan och står svaret på hennes död att finna i hemligheter från det förflutna? En osynlig utkom 2011 och blev en stor framgång, såväl hos läsarna som hos kritikerna. I Lykttändaren återser vi den blivande kommissarie Stierna, fast fem år tidigare i sin yrkeskarriär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Lykttändaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Villastaden
  Håkan , 19 maj 2017

  Det har sagts att andra boken är ett elddop för författare.Det märks inte här.Stilsäker,med en genomarbetad "story"och med allt det som vi som gillade den första känner igen och gillar.Ser fram mot den tredje...

 2. Spännande bok i 20-talsmiljö

  Boken är precis som Ljunghills tidigare bok i 20-talsmiljö en bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig. Rekommenderas varmt.

 3. Välskriven och intressant tidsskildring
  JC, 1 mars 2017

  Välskriven och spännande och i paritet kvalitetsmässigt med författarens första bok.Tyckte man om den första blir man inte besviken här.

 4. Initierat
  mats olofsson, 22 februari 2017

  Ljunghill skrivier otroligt initierat om svenskt polisarbete på 20-talet, men språket är lite torrt. Parallella handlingar hade speedat upp det annars ganska makliga tempot. Men gillar man gamla stockholmsmiljöer är det en guldgruva!

 5. Stockholm med omnejd på 20-talet
  Lars Asplund, 15 februari 2017

  Mycket spännande ända in i det sista. Bra Stockholmskildring så man fick en uppfattning om hur staden såg ut och fungerade på 1920-talet

 6. Spännande lågtempo kriminalroman i Stockholmsmiljö
  iLeif, 8 februari 2017

  Lykttändaren är en härlig roman som i lågt tempo och med ett fint persongalleri nystar i ett mord i 20-talets Stockholm på ett både spännande och överraskande sätt. Här är man långt i från alla moderna pang-pang deckare med skruvade motiv. Skönt!

  Detta är verkligen något för den som känner till och är intresserad av Stockholm, och kan följa hur staden var förr både stadsplanemässigt och socialt. Det är lätt att följa med i miljöerna och fascineras över hur snabbt staden förändrats p... Läs hela recensionen

 7. "Lykttändaren" - intressant och ovanlig deckare.
  Birgitta Forssell, 2 februari 2017

  Jag har inte läst ut den ännu men har ändå hunnit att få en uppfattning.
  Upplägget är intressant och ovanligt. Hans svenska är otroligt njutbar!
  Jag längtar efter att få fortsätta läsa. Det blir av så fort jag får tid!

 8. Toppen bok
  Maria Rytters, 2 februari 2017

  Boken ger en mycket bra bild av hur det var på den tiden. Roligt att läsa om hur Stockholm och dess omgivning såg ut. Författaren bygger om spänningen bra och inte förrän i slutet av boken kan man ana vem mördaren är.

 9. Lykttändaren
  Ulla Birgitta Jarl, 27 januari 2017

  Boken var lite annorlunda som deckare betraktat. Man fick ta del av ett Stockholm vid seklets (1900-talet) början och det var extra intressant, framför allt hur de tilltalade varandra!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Pontus Ljunghill

Bloggat om Lykttändaren