Psykoanalytisk diagnostik : att förstå personlighetsstruktur (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Eva Björkander-Mannheimer
ISBN
9789146230120
Psykoanalytisk diagnostik : att förstå personlighetsstruktur (e-bok)

Psykoanalytisk diagnostik : att förstå personlighetsstruktur E-bok

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-06-01

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Psykoanalytisk diagnostik (1994) argumenterar Nancy McWilliams för att den psykodynamiskt orienterade terapeuten behöver sätta sig in i och förstå sin patients personlighetsstruktur för att på bästa sätt tillämpa psykodynamiska teorier och tekniker. Patientens personlighet bör vara vägledande för de terapeutiska mål som man arbetar mot, för bemötandet av patienten och val av terapeutiska metoder.

Nancy McWilliams använder sig av två axlar eller perspektiv för att systematisera och klargöra sina kunskaper om patientens personlighet. Den ena axeln handlar om personlighetens utvecklingsnivå (psykotisk, borderline, neurotisk). På den andra axeln beskrivs nio personlighetsstrukturer (psykopatisk, narcissistisk, schizoid, paranoid, depressiv, masochistisk, tvångsmässig, hysterisk och dissociativ). Hon ger en utförlig beskrivning av psykiska försvar och hur olika personligheter hanterar känslor. I boken finns också en berättelse om hur personlighetsdiagnostiken har utvecklats och förändrats inom den breda psykoanalytiska-psykodynamiska traditionen.

McWilliams levandegör abstrakta begrepp med illustrationer från sin kliniska praktik. Hon gör det med medkänsla och ofta med humor. Psykoanalytisk diagnostik riktar sig till såväl blivande som erfarna psykoterapeuter och psykologer, verksamma inom socialt arbete och vårdyrkesgrupper.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nancy McWilliams