Barnvagnsblues (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-09-28
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Larsson, Hanna (form)
Dimensioner
220 x 141 x 16 mm
Vikt
366 g
SAB
Hc
ISBN
9789146230137
Barnvagnsblues (inbunden)

Barnvagnsblues

Inbunden Svenska, 2017-09-28
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Agnes vandrar ensam omkring med barnvagnen i ett 30-gradigt Stockholm mitt i juli. Alla vänner är bortresta och det finns ingenstans att ta vägen med en liten bebis, förutom till öppna förskolan och föräldragruppen som hon skyr. Det vardagliga lägger sig om henne som en våt filt och hon rör sig i ett eget känslomässigt mikrokosmos. Vem har hon blivit? Och framför allt: Vem ska hon bli?

Jag går som en ostbåge efter vagnen och trycker med all min kraft. Jag går över gamla tuggummin som fastnat och formats till runda, mörka spår på vägen. Jag har fortfarande inte vant mig vid det här. Jag undrar fortfarande vem det är som går här med den här barnvagnen. Jag ser på människorna omkring mig, undrar vad det är de ser när de ser tillbaka på mig. Jag skulle vilja fråga dem. Vad såg ni innan, när det bara var jag? Syns det på mig att jag är en mamma nu? Jag är inte längre bara Agnes, tjugonio år, receptionist. Hur har jag förändrats? Vad kräver den här nya bilden av mig?

I Barnvagnsblues kretsar Ester Roxberg kring frågor om föräldraskap och om tillhörighet. Hur bär man sig åt för att förbli sig själv när omvärlden så intensivt vill foga in en i invanda föreställningar, när ens liv definieras utifrån vad man gör snarare än vem man är? Barnvagnsblues är en på en gång roande och oroande roman mitt i tiden - en blues över alltings förgänglighet som ljuder med en osedvanlig tonträff och skärpa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnvagnsblues
  2. +
  3. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Barnvagnsblues