Midnattssolens timme (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svartåsen (del 2)
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-02-02
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ulrika Jannert Kallenberg
Originaltitel
In the Month of the Midnight Sun
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
230 x 157 x 25 mm
Vikt
544 g
SAB
Hc
ISBN
9789146230267

Midnattssolens timme

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2017-02-02
119 kr 194 kr Du sparar 39%
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En resa som förändrar dem för alltid

Midnattssolens timme är en historisk spänningsroman om människor, hemligheter och ett mytiskt berg som kastar sin långa skugga över de invånare som lever där.
Sommaren 1856. När Magnus Stille blir skickad av sin svärfar, justitieministern, att kartlägga området runt Svartåsen i Lappland tjänar det som täckmantel för ett helt annat uppdrag. Tre män - en präst, en lagman och en ännu oidentifierad man - har nyligen hittats mördade i en prästgård i den avlägsna regionen. En äldre same påstås ha utfört dådet och Magnus uppdrag är att försiktigt ta reda på vad det är som har hänt. Kungen är på väg att sälja de olönsamma gruvorna i Lappland och ingenting får störa den kommande affären. Svartåsen har redan rykte om sig att vara en plats med mystiska krafter och dolda hemligheter.
Men Magnus svärfar har även ett annat mer privat uppdrag åt honom. Eftersom han starkt ogillar sin dotter Lovisas sätt att leva låtar han henne följa med Magnus på den mödosamma resan norrut. Detta omaka par - en man uppfostrad till att tjäna staten och en ung, rik kvinna som vägrar att leva efter samhällets normer - reser tillsammans från den civiliserade huvudstaden upp till den mytiska trakten kring Svartåsen. Området är befolkat av nybyggare, med sitt grovhuggna sätt att bedriva politik och religion, och samer som med sin förkristliga tro alltid har bott runt Svartåsen. Magnus och Lovisa har ingen aning om vad som väntar dem, men resan in i midnattssolens land och mötet med den äldre samekvinnan Ester kommer att för alltid förändra dem.

"Cecilia Ekbäck har en helt egen, fascinerande suggestiv berättarton" Lotta Olsson, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Midnattssolens timme
  2. +
  3. Offermossen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offermossen av Susanne Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Midnattssolens timme