Små ögonblick av lycka (men rätt mycket elände med) : 83 1/4 Hendrik Groens hemliga dagbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2016-05-25
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Joakim Sundström
Originaltitel
Pogingen iets van het leven te maken
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
559 g
SAB
Hce
ISBN
9789146230304
Små ögonblick av lycka (men rätt mycket elände med) : 83 1/4 Hendrik Groens hemliga dagbok (inbunden)

Små ögonblick av lycka (men rätt mycket elände med) : 83 1/4 Hendrik Groens hemliga dagbok

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-25

Slutsåld

Hendrik Groen är 83¼ år gammal och bor på ett äldreboende i Amsterdam. Han har tröttnat på att alltid vara korrekt, intagande, vänlig, belevad och hjälpsam. "Jag tänker inte tycka om gamlingar i år heller", skriver han i sin dagbok, och det blir inledningen till en charmig och dråplig rapport inifrån åldrandets värld. Det handlar om vänskap och kärlek i livets bortre ände. Om skröplighet, förfall och död, men också om hur man på bästa sätt står emot tristessen och ger dagarna på äldreboendet mening. Det handlar kort sagt om den eviga frågan om hur man ska göra någonting meningsfullt av det liv man har kvar att leva.

Med en stor portion humor, ofta ganska svart sådan, och en ironi som hela tiden ligger alldeles under ytan avhandlas såväl stora som små ämnen. Men det är de små händelserna som får det största utrymmet, allehanda jäkelskaper som många äldre drabbas av: ekonomiska bekymmer, försämrad hälsa, ett ständigt växande vårdbehov och existentiell ångest i största allmänhet.

Hendrik Groens roman har blivit en enorm succé i Holland och är såld till mer än tjugofem länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Små ögonblick av lycka (men rätt mycket elände med) : 83 1/4 Hendrik Groens hemliga dagbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Att dödens väntrum kan vara så roligt!
    Cecilia af Jochnick, 3 juni 2019

    Den är egentligen rätt hemsk för en pensionär eftersom den berättar om det oundvikliga förfallet och slutet. Men där finns en uppkftighet och humor och en acceptans av att det är som det är som gör den så väldigt underhållande.

  2. Läsvärd bok

    Otroligt roligt och underhållande bok. Nu vet man vad som väntar på en när man kanske hamnar på äldreboende eller motsvarande. Jämför med hur min egen far, som fortfarande bor hemma, har det.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Små ögonblick av lycka (men rätt mycket e...