Dagar bland skuggor, träd och vatten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2016-08-11
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Melbi, Johan (form)
Dimensioner
201 x 130 x 15 mm
Vikt
333 g
SAB
Hc
ISBN
9789146230434
Dagar bland skuggor, träd och vatten (inbunden)

Dagar bland skuggor, träd och vatten

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-08-11
176
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Om att förlora allt

Om sjukdom och kärlek, om att börja om, om att försöka finna det hemliga mellanrum som finns fördolt i alla berättelser, också i den som skrivits ner och sedan raderats. I sin nya självbiografiska roman Dagar bland skuggor, träd och vatten frågar sig Kristian Lundberg vem som äger lögnen, och vem som äger sanningen om en annan människa.

En dag ligger det ett brev på hallgolvet. Ett handskrivet brev med ett antal färgfotografier, föreställande en pojke, ett barn och en kvinna klädd i sjuksköterskans rena, strama klädsel. Den som plötsligt en dag bestämt sig för att berätta är just sköterskan som finns på färgbilderna.

Kan man lämna bort ett barn, som när man ställer undan en väska, hänger in en ytterrock? Vad händer då med barnet? Vad sker med den människa som skulle ha tagit emot barnet? Och varför blev det aldrig så?

Det finns ett antal korsvägar i varje människas liv. Det finns ett antal brytpunkter - för varje människa - då plötsligt andra vägar uppenbarar sig. Vem bestämmer vad som är sant för en annan människa? Är lögnen enklare att uthärda, rent av mänskligare? Kan man läka ihop efter ett svek där man från en dag till en annan har förvandlats till en slags handelsvara?

"Att läsa Dagar bland skuggor, träd och vatten är att tålmodigt lyssna till Lundbergs berättelser. De är elliptiska och omtagande. (...) Romanen är inte sjukdomen, det är viktigt att förtydliga det. Här finns inga sönderskrivna texter på obegripligt språk, tonen är varsamt mild och kommunikativ (...) boken har ett uppdrag som kontinuerligt tillför ny energi. Den vill tala om det som inte går att tala om. Skriva mellanrummet mellan det som är sjukdom och det som inte är det." /Anna Hallberg, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagar bland skuggor, träd och vatten
  2. +
  3. De dödas verkliga antal

De som köpt den här boken har ofta också köpt De dödas verkliga antal av Lotta Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dagar bland skuggor, träd och vatten