Passé : de ofrivilliga pensionärerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2016-08-11
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
202 x 132 x 18 mm
Vikt
264 g
SAB
Dofg
ISBN
9789146230830
Passé : de ofrivilliga pensionärerna (inbunden)

Passé : de ofrivilliga pensionärerna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-08-11
189
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Passé - De ofrivilliga pensionärerna gör tv-journalisten Marianne Rundström upp med gamla föreställningar om åldrandet och ifrågasätter ett åldersnojigt Sverige. Varför ska en fullt frisk och pigg människa, som inget hellre vill än att fortsätta jobba, tvingas gå i pension? Idag lever vi allt längre. Forskning visar att dagens 67-åringar är som 57-åringarna var för ett par decennier sedan, trots det är pensionsåldern i princip densamma som för hundra år sedan, när bara ett par procent levde till sin pensionsdag. Vi lever allt längre - och det är inte gratis. Fler behöver bidra under längre tid om pensionspengarna ska räcka. Men då måste också arbetslivet välkomna den som frivilligt vill stanna kvar på jobbet och fortfarande har förmågan att arbeta. I boken får vi bland annat träffa skådespelerskan Meta Velander, politikern Gudrun Schyman, nyhetsankaret Claes Elfsberg och åldersforskare Ingemar Skoog. Vi får träffa kraftfulla, ledsna, arga, erfarna, stridbara människor, fyllda av arbetslust, som hittar egna vägar till ett förlängt arbetsliv. Mycket tyder på att förändringar är på väg. Kanske håller kompetens och erfarenhet på att bli eftertraktat? Forskarna pratar om att kunna jobba upp emot 90-årsåldern. Då kan man omöjligt vara passé vid 67.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Passé : de ofrivilliga pensionärerna
  2. +
  3. Ett aktivt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett aktivt åldrande av Cecilia Bjursell, Ingegerd Bergeling, Karin Bengtsson Sandberg, Svante Hultman, Sven Ebbesson (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Passé : de ofrivilliga pensionärerna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för alla!
    Solvig Johansson, 27 september 2016

    En bok jag rekommenderar alla 60+, men även yngre, (särskilt er inom statlig och kommunal sektor) att läsa, för att vara förberedda när pensionsåldern närmar sig!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Passé : de ofrivilliga pensionärerna