Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2017-08-31
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Illustratör/Fotograf
Emelie Östergren
Dimensioner
222 x 144 x 28 mm
Vikt
537 g
SAB
Dofa,Vgaba,Vh
ISBN
9789146231073

Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund

(33 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-31
259
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När du väntar barn räcker det inte med alternativa fakta. I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att professor Agnes Wold och barnläkare Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över dig som blivande förälder. Det är inte så svårt. I Praktikan lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet.

Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård! Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av välmenande råd om allt från hygien, städning, amning och infektioner till alkoholkonsumtion och vaccinationer som väller över den nyblivna föräldern. Praktikan innehåller praktiska tips, vetenskapligt verifierade sanningar och stridbar feminism riktad till alla föräldrar, oavsett kön och familjekonstellation.

Ur förordet: "Som nybliven förälder kommer du att överösas av välmenande råd. Och du kommer att lyssna på alla, för när du ska bli få barn finns det inget du hellre vill än att göra rätt. Ganska snart kommer du att börja känna dig förvirrad eftersom många av de råd som florerar motsäger varandra. Vi vill hjälpa dig att sortera bland råden och spräcka myterna om föräldraskap och spädbarnsvård. Som läkare och forskare är vi skolade i att förstå hur kroppen fungerar, i att läsa och kritiskt granska vetenskapliga rön råd kring graviditet och föräldraskap. Med den här boken vill vi sprida den kunskap vi nått genom decennier av föräldraskapsstudier."

Axplock ur innehållet:

Påbud och förbud för gravidaFörlossningAtt få sovaAtt börja äta annat än mjölk Bajs, kräkningar, skrik och kolikInfektionerVaccinationer
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund
 2. +
 3. Pappalogi : handbok för pappor från produktionssex till vab

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pappalogi : handbok för pappor från produktions... av Manne Forssberg (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra handgripliga råd
  NSE, 18 juli 2023

  Väldigt bra och inget nonsens för de av oss som behöver handgripliga råd och fakta för första barnet. Vissa böcker blir så flummiga och svävar ut i för många möjligheter och ger ibland bara råd om att "anpassa för barnet" utan att skriva ut vilka olika sorters lösningar det finns. Denna bok är mera rakt på och mycket mindre vaghet.

 2. Lugnande och vetenskaplig
  JKB, 24 januari 2021

  Mycket bra bok för mig som är gravid med mitt första barn och drunknar i tips och råd. Boken lugnar och avdramatiserar men utan att förminska det ansvar det faktiskt är. Hela boken är vetenskaplig och med ett tydligt jämställdhetsperspektv.

 3. Vansinne
  Wallanderälskare, 18 september 2019

  En livsfarlig bok om gravida följer alkoholråden om flera glas vin i veckan! Barn riskerar att födas med alkoholskador som är livslånga. Rena rama dårskap!

 4. "Den heliga boken" för unga föräldrar!
  Anna Spasowski, 1 januari 2019

  En bok som är en måste "under kudde" för en ung mamma! Kanske i pappa-säger lilla bebis! Det lagt jag i allafal under mina döttras kudde! Och fick fantastiskt friska, fina och glada barnbarn!

 5. Den enda bok du behöver
  Christina Sjöberg, 6 juni 2018

  Jag har ännu inte läst hela boken men tycker det är bra att den innehåller tydliga kapitel med mindre artiklar kring ämnen som är omdiskuterade. Som gravid är det skönt att få neutrala fakta kring exempelvis giftiga ämnen och vad som egentligen är farligt eller ofarligt. Jämförelsevis köpte jag flera böcker kring graviditet och den första tiden med bebisen och detta är utan tvekan min favorit eftersom den inte innehåller värderande och moraliska pekpinnar, utan presenterar studier och forskni... Läs hela recensionen

 6. Intellektuellt bottenskrap
  Robyn, 26 januari 2018

  Bokens författarinnor säger sig vilja förmedla en moralfri och vetenskaplig syn på graviditet och föräldraskap.
  Redan i första kapitlets inledande stycke faller denna förhoppning platt, och läsaren bombarderas med ett ovetenskapligt förhållningssätt grundat i feminismens identitetspolitik.
  Genomgående tema för boken är vad som är bäst, enligt författarinnornas åskådning, för kvinnan/modern utan hänsyn till barnets bästa.

  Kortfattat kan boken sammanfattas på följande sätt: eft... Läs hela recensionen

 7. Enda boken du behöver
  Minna Palmqvist, 20 november 2017

  Osentimental, rak, ärlig, matnyttig. Allt du behöver inför föräldraskap! Så skönt med två proffs som slår hål på en massa myter folk sprider.

 8. Ett måste
  Margaretha (Sundsvall), 29 september 2017

  Tycker verkligen att den här boken kompletterar många andra "vanliga" information -till -blivande -föräldrar -böcker! Den är rak och tydlig i sitt budskap och hjälper en att ifrågasätta fördomar och andra föreställningar kring småbarnslivet. Jag uppskattar att författarna tar ett jämställt perspektiv på ex föräldraledighet, att de inte kompromissar med sina åsikter och tydligt står för vad de tycker vilket ofta är baserat på vetenskapliga grunder. En del av innehållet provocerar säkert somliga medan jag tycker att den är klockren!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna