Kupé nr 6 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-23
Utmärkelser
Finlandiapriset
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Janina Orlov
ISBN
9789146232407

Kupé nr 6 E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-12-23

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En kylig nordost bar på balalajkans syrliga toner. På rälsen vilade utmattade och tysta lokomotiv. Den mjölkvita himlen, som hastigt ramlade ner, började slänga en kylig snömodd över marken som piskats av den vintriga vinden, hela rymden var fylld av en nedslående tristess.

En arkitektstuderande ung kvinna tar Transsibiriska järnvägen mot Ulan Bator för att studera grottmålningar. Hon delar kupé med en vodkapimplande buse på väg till ett bygge. I den lilla trånga kupén möter öst väst och under den flera veckor långa resan berättar den manschauvinistiske mördaren hårresande historier om sitt liv och om sitt land, Sovjet.

Kupé nr 6 är en kompakt, poetisk och mångbottnad historia om en tågresa genom 1980-talets Sovjetunionen.

"Humorn som föds ur Rosa Liksoms tillspetsningar och snabba vändningar är skoningslös och absurd. Med till synes enkla penseldrag får Liksom fram enskilda människoöden och ett helt lands historia", stod det i motiveringen när Rosa Liksom fick Finlands största litterära pris, det prestigefulla Finlandiapriset 2011 för Kupé nr 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kupé nr 6. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mustig berättelse
    BOF, 31 juli 2021

    Trots att jag gjorde denna resa ca 30 år efter det att Sovjetunionen kollapsade är ändå igenkänningsfaktorn stor. Då tänker jag inte på kupé kamraterna utan mer på miljöbeskrivningarna. Författarens ordval är inget för den finkänslige eller pryde. Men i berättelsen känns den inte fel.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rosa Liksom