10 år och 1000 piskrapp : min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2016-09-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Freiheit für Raif Badawi, die Liebe mein
Medarbetare
Graves, Emma (form) / Custeau, Caroline (foto)
Dimensioner
219 x 143 x 20 mm
Vikt
391 g
SAB
Lz Haidar, Ensaf
ISBN
9789146232742
10 år och 1000 piskrapp : min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap (inbunden)

10 år och 1000 piskrapp : min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-09-01
197
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ensaf Haidar berättar om sitt äktenskap med den saudiske aktivisten och bloggaren Raif Badawi, om en kärlekssaga som överlevt mot alla odds och om den världsomspännande kampen för att befria honom från fångenskap.

De två gifter sig 2002, efter att ha lyckats övervinna både hennes familjs motstånd och den saudiska kulturens stränga konventioner. Efter den förbjudna romansen, bröllopsdagens glädje och de äktenskapliga vardagsproblemen upptäcker Ensaf att Raif är aktiv inom en liberal rörelse. De knyts närmare varandra medan Raif blir alltmer orädd i sin kritik av Saudiarabiens sociala ordning, särskilt kvinnornas situation - tills hans aktiviteter uppmärksammas av den religiösa polisen. Då familjen övervakas och trakasseras måste Ensaf till sist acceptera att den enda lösningen för henne och deras tre små barn är att gå exil, i förhoppningen att Raif snart kan ansluta sig till dem. Men Raif blir arresterad, och straffet - tio års fängelse och 1 000 piskrapp - förändrar allt. Ensaf måste ta upp kampen för sin mans liv, genom att skapa ett internationellt stöd för hans frihet ... och för deras rätt att återförenas som en familj.

Denna djupt rörande memoar ger en unik inblick i de villkor som kvinnorna i Saudiarabien lever under och är också en inspirerande berättelse om hur två modiga människorättsaktivister skapas. Raif Badawi tilldelades 2015 Sacharovpriset för tankefrihet.

"Min uppfattning är att det är ett medeltida straff ... som inte hör hemma i ett samhälle som tillåter fri media och som tillåter människor att uttrycka sina åsikter." Margot Wallström i Ekot 2015
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 10 år och 1000 piskrapp : min historia om Raif Badawi och en kärlek i fångenskap
  2. +
  3. 1000 piskrapp för att jag säger vad jag tänker : den saudiske bloggarens egna texter

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1000 piskrapp för att jag säger vad jag tänker ... av Raif Badawi (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna