Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2017-03-09
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
518 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233060
Tiden är inte än (inbunden)

Tiden är inte än

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-03-09
191
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fly för ditt liv

Sverige, cirka 1350. Europa ligger i ruiner, digerdöden härjar och har på bara några år utplånat en tredjedel av befolkningen. En kvinna lämnar allt bakom sig och flyr ut ur landet, för att möta sitt öde. Detta är början på en vandring som blir mycket lång, då den kanske inte har något annat mål än bort. En flykt som tar henne genom ett både rättslöst och ödelagt landskap, till platser där folk alltjämt lever, och försöker överleva. Till pestläkarna, gycklarna, hororna, änkorna, de föräldralösa. Hon får möta såväl vänlighet som illvilja.

I sin nya historiska roman Tiden är inte än bygger Elin Boardy spänningen kring den ensamma okända vandrarens utsatthet. Språket är både vackert och distinkt och Boardy låter färden gå till såväl det heliga som det jordiska, det rena och det skitiga. Genom ett medeltida Europa - Kraków, Prag, Dresden, Köln, Amsterdam - utvecklar sig en av alla möjliga berättelser om vår världsdel.

I en tid då många människor tvingas på flykt blir denna medeltida berättelse märkligt aktuell. Boardy fortsätter att i varje ny bok byta både tid och geografi, men ändå ständigt djupborra kring ett antal av mänsklighetens eviga teman - frihet kontra utsatthet och våld, kvinnovarande, kropp, identitet, individ, familj.

"Boardy är en författare som verkligen tror på fiktionens möjligheter, och hon blir en allt mer driven berättare, med en tonsäker, milt melankolisk prosa. Jag tycker verkligen om den här romanen, så skickligt upplagd och fint genomförd med vandringen som strukturerande form. Det är en berättelse som hela tiden befinner sig i rörelse, om än i fotgängarens stillsamma tempo, och scen fogas till scen i en brokig väv. Inte minst är det en gripande skildring av sorg och att bokstavligen gå vidare, steg för steg. Där skiljer sig epokerna inte åt, även om Elin Boardys huvudperson har halm i skorna." /Ann Lingebrandt, Sydsvenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tiden är inte än
  2. +
  3. Mary Jones historia : nedtecknad av mej själv och alldeles uppriktig. Om mitt liv samt om Dolores & John Silver så som jag fått det berättat för mej av dom själva.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mary Jones historia : nedtecknad av mej själv o... av Elin Boardy (pocket).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tiden är inte än