Offermossen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2017-03-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
221 x 145 x 23 mm
Vikt
469 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233091
Offermossen (inbunden)

Offermossen

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-03-30
203
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag.

Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt.

När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna - såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas av den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar.

Offermossen är en suggestiv berättelse om sankmarker, biologi, barndom, död - och vad som egentligen är verkligt och närvarande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offermossen
 2. +
 3. Vintervatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vintervatten av Susanne Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Offermossen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig blandning
  Bokdjungeln , 17 maj 2020

  Oj vad lätt det gick att läsa denna bok. Sidorna fladdrade förbi i ett raskt tempo och vips var boken slut. Jag tycker det var en riktigt bra debutroman som innehöll allt från romans till spänning och mord och även lite av det övernaturliga. En härlig blandning.

 2. annorlunda..spännande

  blev det bråttom på slutet..? eller kommer det en till, eller? har söt men hittar ingen ny bok.... vilket fall så är boken mkt bra trots att jag saknar något.=) många olika vädningar som jag gillar....

 3. Bra, gillade upplägget.
  Jan Jäderholm, 6 november 2017

  Jag blev förtjust i boken, ett annorlunda grepp på på deckarhimlen, och jag läser många.
  vanligtvis så kan en deckare starta intressant och lovande för att sedan plana ut i just ingenting, inte alla men alltför många av de som nu kommer ut av svenska författare.
  Men denna greppade om mig ganska omgående och det blev inte mycket sova innan den var utläst.
  Ser fram emot ny bok.

 4. Spännande bladvändare
  Lars Nilsson, 2 april 2017

  Vad är det som döljer sig där ute i mossen? Vilka fruktansvärda hemligheter göms i dimman?
  Med Offermossen har Susanne Jansson lyckats skapa både en nagelbitare och bladvändare. Det är svårt att släppa den ifrån sig innan upplösningen är klar. Personernas karaktärer är trovärdiga och handlingen förs hela tiden framåt, mycket tack vare att det är flera personer som har ledande roller i historien.

 5. Kusligt spännande om mosslik
  tantmaud, 6 mars 2017

  Nathalie är biolog och hon återvänder till sina barndomstrakter för att forska om förhållandena på Mossmarken. I mossen offrades förr människor och tidigare har man hittat ett mer än tusen år gammalt mosslik, kallat Lingonflickan. Nu hittas ett nytt lik som visar sig nyligen ha hamnat i mossen. Samtidigt får vi genom tillbakablickar veta att något hemskt har hänt Nathalie i hennes tidigare liv och att hon inte riktigt minns dessa händelser. Bit för bit nystas det förflutna upp. Det är en kryp... Läs hela recensionen

 6. Bladvändare

  Jag fick hem Offermossen samtidigt som en del reaböcker kom. Så jag tänkte bara titta igenom den lite snabbt men snabbt blev till sträckläsning den natten. Den var spännande och oförutsägbar, man ville veta mer hela tiden om hur det skulle gå. Offermossen är en riktig bladvändare, jag kunde inte lägga bort den förrän den var utläst. Jag önskar att det kommer en fortsättning så man får följa Nathalie i hennes liv.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Susanne Jansson