Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2018-10-09
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
171 x 130 x 25 mm
Vikt
377 g
SAB
Gcz Malmberg, Carl-Johan
ISBN
9789146233671

Guldåldern

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-10-09
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Allt jag har lämnat bakom mig, tillfälligt eller för alltid, av sådant som varit mina glädjeämnen: dressyrritt, bourgogneviner, biobesök, resor till mina fyra städer Paris, Rom, New York, London. Livet har krympt till en liten lägenhets storlek. Men även det är ett liv. Och konstaterandet är egentligen felaktigt. Det väsentliga är inte vad som gått förlorat utan vad som återstår. Kanske också vad som kan återtas.

Guldåldern är sannolikt det mest personliga Carl-Johan Malmberg skrivit - den springer ur en nödsituation, plötsligt har livet blivit begränsat. Det leder till ett antal självbiografiska prosatexter, kortare och längre om vartannat, personliga och samtidigt resonerande, tolkande; om ett liv i umgänge, med konstverk och med ett antal intressanta människor. Här berättas - frispråkigt, naket och uppriktigt - om vänskaper (som att vilja förstå varför en betydelsefull vänskap brast) och avund, förnekelse och förälskelse, ensamhet och oro. Om familjehemligheters verkan på de efterkommande, om åldrade vänner och vänner som gått bort (Enda gångerna jag sjunger numera är på begravningar). Om att hitta rätt i livet, att kunna se att det varit gott. Plågad av artros och depression blir varje morgon till en kamp för att kunna stiga ur sängen. Lika väsentliga återges stunderna av total lyckokänsla (Livet kan inte vara annat än gott när sådan musik finns), betydelsen av att ha befunnit sig i en förälders kärleksfulla blick (Jag vet åt vem min pappa plockade kastanjer) och att kunna välja att våga vara såväl otidsenlig som nostalgisk (Jag sörjer också mig själv, den jag en gång var).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guldåldern
  2. +
  3. Han som inte gjorde mig sällskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Han som inte gjorde mig sällskap av Carl-Johan Malmberg (pocket).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Guldåldern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Pretentiös och ointressant
    Peter, 11 januari 2019

    Förväntade mig något betydligt bättre och mer allmängiltigt än det här. Allt för stor del av boken ägnas åt detaljer gällande hans mor och vissa av hans bekanta. Malmberg lyckas aldrig lyfta det hela till något mer generellt och jag har därför svårt att se att boken skulle kunna vara av intresse för någon än de direkt berörda. Dessutom är den skriven på ett pretentiöst och poserande sätt som åtminstone inte appellerat till mig.

Visa alla 1 recensioner