Massor av pocketfynd
Absolut svensk : en ID-handling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2017-09-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Grandin, Elina (form) / Svensson, Emma (foto)
Dimensioner
221 x 139 x 16 mm
Vikt
214 g
SAB
Lz Ismael, Soran
ISBN
9789146233787
Absolut svensk : en ID-handling (inbunden)

Absolut svensk : en ID-handling

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-09-04
194
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad är man beredd att gå i döden för? På åttiotalet riskerade hans föräldrar livet för frihet och rättvisa. Men vad kan Soran Ismail, en konflikträdd 29-åring från Knivsta med dålig kondis, själv bidra med? Absolut svensk - En ID-handling handlar om identitet och intolerans i ett av världens mest toleranta länder.

Soran växte upp i Knivsta, en medelklassort där de flesta var födda i Sverige av svenska föräldrar. Han blev kallad svartskalle redan i sandlådan och lärde sig att rasismen är en del av vardagen. Inte för att Knivstabor är ondare än andra, utan för att det är så det är. Själv ville han inget hellre än att tillhöra, vara en del av den blågula gemenskapen. Men hela tiden ställdes han inför frågan om han var kurd eller svensk.

I boken reser Soran bland annat ner till den irakiska delen av Kurdistan, den region hans föräldrar en gång flydde från. Med Islamiska staten, som ett par hundra meter bort skövlar, våldtar och mördar, ställer han sig frågan om vad man egentligen lever för.

Boken, som är en fortsättning och fördjupning av den internationellt hyllade tv-serien Absolut svensk, ställer frågor om identitet på sin spets - vem man är, och vad det egentligen spelar för roll.

Absolut svensk - En ID-handling är drastisk humor och tänkvärt djup signerat Sveriges allvarligaste komiker. Det är historier om identitet och tolerans, från sandlådan i Knivsta till kanten av en massgrav i Kurdistan.

"... på scenen och framför en tv-kamera, i krönikeform, antastad av packade sverigedemokrater på Donken, -eller som här i bokform är det hans sakliga lugn, hans närmast sävliga sätt, som är hans absoluta fördel. Man lyssnar. Hans poänger liksom slingrar sig omärkt in i en och hakar fast. Det är som en medfödd dialektik." Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Absolut svensk : en ID-handling
  2. +
  3. Jag är inte perfekt, tyvärr : Om ångest, oro och konsten att vara snäll mot sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag är inte perfekt, tyvärr : Om ångest, oro oc... av Michaela Forni (pocket).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Absolut svensk : en ID-handling