Att vara Loa Falkman (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-06-06
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146233855
Att vara Loa Falkman (e-bok)

Att vara Loa Falkman (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-06-06
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Loas värld

Don Giovanni på Kungliga Operan, Runeberg i Pensionat Oskar eller Stig i Icas reklam. Loa Falkman är en av våra mest älskade och mångsidiga artister. Han har framgångsrikt sjungit de flesta stora barytonroller, men hans konstnärliga nyfikenhet har också lett honom in på andra områden, som musikal, film, teater, tv-serier - och Melodifestivalen!
Loa har alltid varit rubrikernas man. Varhelst han befinner sig tycks han väcka uppståndelse. Vem minns inte Melodifestivalen 1990 då han kom sist med låten "Symfonin", en låt som sedan blev en svensktoppshit och numera är en kultklassiker. Eller hans omstridda framträdande på Guldbaggegalan 1999 då han såg sig tvingad att bryskt leda av Fucking Åmål-gänget från scenen.
I boken Att vara Loa Falkman delar Loa generöst med sig av händelser, både roande och oroande, från sin över fyrtio år långa sång- och skådespelarkarriär. Han berättar om sin dyslexi och den tuffa skolgången, då han lärde sig använda humor, både för att överleva och för att nå framgång. Falkman har gått sin egen väg i artistsverige och vi får följa honom över världens operascener i Paris, Prag, New York, till det dramatiska ögonblick då han står på Skansen med två och en halv vers kvar på Alfred Tennysons dikt "Nyårsklockan" och plötsligt hör Seglora kyrka ringa in det nya året.
Välkomna in i Loas värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att vara Loa Falkman