Sju grenar (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
20 x 200 x 150 mm
Vikt
365 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789146234937
Sju grenar (inbunden)

Sju grenar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-05-03
159
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Sju grenar förgrenar sig språket i sju sviter: det är färder genom staden och samtiden, det är dikter med drag av vaggvisa och ballad, tankespråk, besvärjelse och gåta. Dikterna utforskar gåvans väsen och kretsar kring släktens och arvets betydelse, de undersöker språkets gränser och möjligheten att "säga smärtan". Och de lovsjunger tiden och tillvaron, både den välkända vardagen och främmande, avlägsna världar.Tillsammans bildar de sju grenarna ett sjungande, strömmande språkträd. Det är en tänkande och klingande dikt som förmedlar frågor, förundran, fasa - och frihet.Raderna ur natten, genom natten fram, så fort:säg det närmareoch gå till urskogendu har ju själv sett utan ord att grenarna är strömmandeoch bladet bortryckt från din munKatarina Frostensons diktning är en byggnad i ständig rörelse där de olika verken förbinds med varandra genom bilder och klanger som förskjuts, återkommer och utvecklas.I varje bok stäms instrumentet, Frostensons språk, på ett nytt sätt men det går alltid att känna igen dess öppenhet, musikalitet och rikedom på tankar och infall. I den nya diktsamlingen Sju grenar för hon sitt språk vidare i en mer reflekterande och eftersinnande ton, men likafullt ljuder och klingar det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sju grenar
 2. +
 3. Sånger och formler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sånger och formler av Katarina Frostenson (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sju grenar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Poesi av en mästare
  Ann Kuylenstierna, 24 oktober 2018

  Av alla de böcker jag läst av Katarina Frostenson är denna den mest drabbande klarsynen.
  Hon har skapat detta mästerverk som en gåva till oss medan hon själv satts ut i denna verkliga illasinnade snålblåst för tillfället.
  Det är inte säkert att jag alltid kommit bakom hennes betydelsefulla magi men det känns som den når fram på ett sätt som jag inte kan sätta ord på. Det uppstår ett magiskt rum mellan mig och dikten och kanske även diktaren.

  Jag har läst mycket och försöker a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sju grenar