Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2018-09-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Illustratör/Fotograf
Emelie Östergren
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
322 g
SAB
Dofa,Vgaba,Vh
ISBN
9789146235347

Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2018-09-03
109
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När du väntar barn räcker det inte med alternativa fakta. I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att professor Agnes Wold och barnläkare Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över dig som blivande förälder. Det är inte så svårt. I Praktikan lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet.

Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård! Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av välmenande råd om allt från hygien, städning, amning och infektioner till alkoholkonsumtion och vaccinationer som väller över den nyblivna föräldern. Praktikan innehåller praktiska tips, vetenskapligt verifierade sanningar och stridbar feminism riktad till alla föräldrar, oavsett kön och familjekonstellation.

Ur förordet: "Som nybliven förälder kommer du att överösas av välmenande råd. Och du kommer att lyssna på alla, för när du ska bli få barn finns det inget du hellre vill än att göra rätt. Ganska snart kommer du att börja känna dig förvirrad eftersom många av de råd som florerar motsäger varandra. Vi vill hjälpa dig att sortera bland råden och spräcka myterna om föräldraskap och spädbarnsvård. Som läkare och forskare är vi skolade i att förstå hur kroppen fungerar, i att läsa och kritiskt granska vetenskapliga rön råd kring graviditet och föräldraskap. Med den här boken vill vi sprida den kunskap vi nått genom decennier av föräldraskapsstudier."

Axplock ur innehållet:

Påbud och förbud för gravidaFörlossningAtt få sovaAtt börja äta annat än mjölk Bajs, kräkningar, skrik och kolikInfektionerVaccinationer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trovärdig och lättillgänglig information
  Sofie (Uppsala), 24 februari 2020

  Den bästa boken jag köpte inför att bli gravid. Älskar hur fakta och vetenskap genomsyrar hela boken och ger handfasta tips och råd.
  Är det en bok man behöver köpa när man väntar barn är det den här!

 2. Vansinne
  Wallanderälskare, 18 september 2019

  En livsfarlig bok om gravida följer alkoholråden om flera glas vin i veckan! Barn riskerar att födas med alkoholskador som är livslånga. Rena rama dårskap!

 3. Otrolig givande
  Michaela , 18 juni 2019

  En otroligt bra bok som belyser fakta och slår hål på myter och "pekfinger-tillrättavisningar" Lyfter fram båda föräldrarnas/parternas del i föräldraskapet. Välskriven. Jag tycker boken är en bra grund in i ett föräldraskap och jag tycker boken passar att läsa även när bebisen gjort entré.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna