Bön till havet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (6.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-08-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Johan Nilsson
Illustratör/Fotograf
Dan Williams
ISBN
9789146235422

Bön till havet E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2018-08-30
69
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
På en månbelyst strand vaggar en pappa sin sovande son i väntan på gryningen och en båt som ska komma. Han beättar för sin pojke om sin barndoms långa somrar och minns sin farfars gård i Syrien, hur olivträden prasslade i vinden, hur farmoderns getter bräkte och kastrullerna skramlade. Och han minns den livliga staden Homs med dess myllrande gränder, dess moské och dess stora souk, innan bomberna började regna över himlen och de blev tvugna att fly.

När solen går upp ska de och andra på stranden samla ihop sina tillhörigheter och ge sig ut på en farlig sjöresa på jakt efter ett nytt hem.

Bön till havet är inspirerad av det som hände Alan Kurdi, den treårige syriske pojke som drunknade i Medelhavet när han försökte sätta sig i säkerhet i Europa i september 2015.

Året efter Alans död dog eller försvann 4176 andra under liknande överfarter. Antalet dödsfall till havs fortsätter att stiga. Den här boken tillägnas de tusentals människor som omkommit till havs på flykt undan krig och förföljelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bön till havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Besviken
    Yada , 22 september 2018

    Boken har bara 25 sidor i digital form. Jag förväntade en bok som liknade dem tre som Khaled Hosseini har skrivit. Längtade efter nya boken, men 25 sidor man läser på 5 min. Riktig besvikelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Khaled Hosseini