Herravälde (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-08-08
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146235736

Herravälde E-bok

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-08-08

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är försommar 1921 när Alice måste kliva in som direktör i sin makes ställe. Efter hans slaganfall upptäcker hon att allt är ett luftslott. Ingen går att lita på - allra minst hon själv. Rollen hon fostrats till spricker sönder och lusten till Halvard, den man hon gav upp, vill bara inte dö. Så kommer Thomasine, som efter ett möte med mästermålaren Anders Zorn bestämt sig för att bli konstnär. Kan hennes tvivelaktiga förflutna vara Alice till hjälp? Samtidigt säljer pigan Brita uppgifter om sin arbetsgivare till tidningsmannen Gustaf. Deras relation påverkar till slut riksdagsvalet.

Det är året då kvinnor för första gången får rösta men männen fortfarande har makten över allt. Herravälde handlar om tre kvinnors kamp för frihet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Herravälde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Allers-roman utan finess
  Bodil , 7 december 2021

  När en bok ingår i ett biblioteks bokcirkel är mina förväntningar höga. Besvikelsen blir också större. Detta är en bok med förutsägbar intrig och tunna personbeskrivningar. Författaren lyckas upprepa sig ett antal gånger och jag undrar om boken var genomgången innan den gavs ut.

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 augusti 2019

  Herravälde är författaren Elin Olofssons femte roman. Jag har inte läst något av henne tidigare, utan den här boken är det första som jag läser av henne.

  Men jag ska definitivt kolla upp författarens fyra tidigare böcker, eftersom jag tyckte väldigt, väldigt mycket om den här boken.

  Boken är mycket välskriven, och har ett skönt läsflyt. Det är väldigt bra och starka kvinnoporträtt i den, och jag tyckte mycket om karaktärerna. Väldigt fina miljöbeskrivningar är det, mest fr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elin Olofsson