Kvinnor jag tänker på om natten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-07-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Camilla Frostell
ISBN
9789146236948
Kvinnor jag tänker på om natten (e-bok)

Kvinnor jag tänker på om natten E-bok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-07-30

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Sommarens underbaraste läsning" Jenny Lindh, DN

"Vilken sällsynt pärla till läsupplevelse! Och jag tänker lite vemodigt att hädanefter kommer alla andra böcker att kännas som meningslösa tidsfördriv." Kerstin Westin, Alingsås Tidning

Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnor jag tänker på om natten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Starka kvinnor
    BOF, 17 augusti 2021

    Intressant och läsvärd. Boken mattas kanske lite mot slutet pga av förf alltför detaljerade beskrivning av sitt sökande och resande. Inte lika intressant. Men mycket spännande att läsa om kvinnor i historien som glömts och gömts.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mia Kankimäki