Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2020-06-11
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Marianne Mattsson
Originaltitel
Rodham
Dimensioner
222 x 143 x 34 mm
Vikt
587 g
SAB
Hce
ISBN
9789146236962

Rodham

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-06-11
249

12% rabatt på allt med kod JUNI12

Gäller t.o.m. 12 juni. Se villkor.

Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hillary Rodham är 1971 en ung och lovande kvinna: hennes examenstal på Wellesley College har uppmärksammats av tidskriften Life, hon studerar juridik vid Yale Law School och hon är aktiv inom student- och kvinnorörelsen. Då träffar hon Bill Clinton. Bill är en stilig och karismatisk studentkamrat från sydstaterna, redan med siktet inställt på en politisk karriär. I varandra hittar de en djup samhörighet som ingen av dem tidigare upplevt, varken intellektuellt, känslomässigt eller fysiskt.

I verkligheten följde Hillary med Bill hem till Arkansas och han friade flera gånger. Trots att han fick nobben mer än en gång svarade hon som alla vet till slut ja och blev Hillary Clinton.

I Curtis Sittenfelds härligt fantasifulla roman går Hillary i stället en annan väg. Tvivlen kring det eventuella äktenskapet får henne att trots allt välja den svåra brytningen och lämna Arkansas. Under fyra årtionden stakar hon ut en egen bana, såväl offentligt som privat, en bana som återkommande korsas av Bill Clinton och som väcker frågor om de avvägningar vi alla måste göra när vi skapar oss ett liv.

Curtis Sittenfeld väver mästerligt ihop fängslande fiktion med verkliga historiska händelser och skapar en skärpt och träffsäker berättelse för vår tid. Rodham är en unik och oförglömlig roman som utforskar den ensamhet, moraliska kluvenhet och järnhårda beslutsamhet som kännetecknar strävandena efter politisk makt, men också av den glöd och de smärtsamma kompromisser som krävs av en kvinna med ambitioner i en värld som fortfarande till största delen styrs av män.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rodham
  2. +
  3. I en klass för sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt I en klass för sig av Curtis Sittenfeld (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Curtis Sittenfeld