Ok, amen : Om kärlek och fientlighet i chassidernas New York (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (175.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Nina Solomin
Utgivningsdatum
2020-05-18
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146237181
Ok, amen : Om kärlek och fientlighet i chassidernas New York (ljudbok)

Ok, amen : Om kärlek och fientlighet i chassidernas New York (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-18

Styckköp

89
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
När hon flyttar till Brooklyn ser hon dem utanför: männen med tinningslockar, kvinnorna i peruker. Journalisten Nina Solomin blir nyfiken på de ultraortodoxa judarnas slutna värld. Länge möts hon, som ung sekulär kvinna, bara av fientlighet. Tills en dag, då det knackar på hennes dörr. "ok, amen" är ett spännande, personligt reportage som ständigt hittar ny publik.

Det tog månader innan den unga svenskan blev insläppt i chassidernas krets. De är strikt religiösa och vill inte influeras av den sekulära världen. De skyr youtube, bio och populärmusik och iakttar en sträng separation mellan kvinnor och män. Hon mötte fascinerande livsöden och personligheter och fick uppleva hur fientlighet förvandlades till varm generositet.

Nina Solomin har levt i New York och Jerusalem, och arbetat på bl.a. SvD, Sveriges Radio, DN och Tidningen Vi och Vi Läser. I dag är hon anställd inom Regeringskansliet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ok, amen : Om kärlek och fientlighet i chassidernas New York. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lärorik och intressant.
    ANN LAGERSTRÖM, 19 juli 2020

    "Ok, amen: Om kärlek och fientlighet i chassidiernas New York av Nina Solomin har berört mig mycket. En värld så främmande och så annorlunda. En värld där individuell frihet är farligt och dåligt. Gruppens normer är inte ett val det är ett krav. Om en familjemedlem inte följer kan det påverka övriga familjemedlemmars anseende. En av personerna i boken Sam gjorde extra stort intryck på mig. Hur han blev ett problem som barn för att han ställde frågor. Även fru Cohen är en person som berör mig ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Solomin