Kvinnor jag tänker på om natten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (534.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jessica Liedberg
Utgivningsdatum
2021-07-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Camilla Frostell
ISBN
9789146237686
Kvinnor jag tänker på om natten (ljudbok)

Kvinnor jag tänker på om natten Ljudbok

(32 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-07-30

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Sommarens underbaraste läsning" Jenny Lindh, DN

"Vilken sällsynt pärla till läsupplevelse! Och jag tänker lite vemodigt att hädanefter kommer alla andra böcker att kännas som meningslösa tidsfördriv." Kerstin Westin, Alingsås Tidning

Vad kan en fyrtioårig barnlös kvinna göra med sitt liv? Gå i historiska kvinnors fotspår: orädda upptäcktsresande, begåvade författare och passionerade konstnärer.

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvinnor jag tänker på om natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Remarkabla kvinnor
    -, 19 juni 2022

    Fint och intressant om remarkabla kvinnor som vågade gå sin egen väg.

  2. Stark och drabbade om historiens kvinnor
    -, 24 augusti 2021

    Mia Kankimäki har skapat ett epos kring historiska kvinnor som gick rakt mot strömmen, vad priset än blev. Och det blir en godnattsaga av lyrisk kvalitet. Fantastiskt drabbade.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mia Kankimäki