Lincoln Highway (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-01-26
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Jan Hultman, Annika Hultman-Löfvendahl
ISBN
9789146238881
Lincoln Highway (e-bok)

Lincoln Highway E-bok

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-01-26
109
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Författaren till En gentleman i Moskva och Artighetsreglerna - mästaren av uppslukande romaner - är tillbaka med en elegant och driven tegelsten som utspelar sig i 50-talets Amerika.

I juni 1954 körs artonårige Emmett Watson hem till Nebraska av fångvaktaren på arbetslägret där han precis avtjänat femton månader för ofrivilligt dråp. Hans mor är sedan länge ute ur bilden, hans far har nyligen gått bort, och familjegården är utmätt av banken. Emmetts plan är att ta med sin åttaårige lillebror, Billly, till Kalifornien för att börja om på nytt. Väl framme i Nebraska upptäcker Emmett att två av hans vänner från lägret har gömt sig i bagageutrymmet på fångvaktarens bil. Tillsammans har de gjort upp en helt annan plan för Emmetts framtid, en som kommer att ta dem på en ödesdiger resa i motsatt riktning: till New York City.

Towles tredje roman utspelar sig under tio dagar och är berättad ur flera perspektiv. Med sin mångfacetterade litterära stil förser Towles läsaren med nya, fantastiskt välskildrade miljöer, karaktärer och teman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lincoln Highway. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 augusti 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Lincoln Highway, är den första boken som jag har läst av den amerikanske författaren Amor Towles. Det är en tjock bok som utspelar sig under tio dagar året 1954. Och den handlar om två bröder och några av deras vänner, på en Road Trip i USA. Jag tyckte om boken, som var mycket välskriven, och man fick följa flera olika människors perspektiv på resan. Kan rekommendera boken.

 2. Underbar roadbook!
  PPPP, 12 augusti 2022

  En bok jag hade svårt att lägga ifrån mig och som kändes som om den tog slut alldeles för fort fastän jag är en som har svårt för tjocka böcker.

 3. An American trying to learn Swedish
  Paul Vincent Spade, 11 februari 2022

  My native language is English. For the last 11 years, I have been trying to learn Swedish by reading a little every day. So far, I have read several book originally written in Swedish, plus Amor Towles's En gentleman in Moskva, which I LOVED! I have just started reading his latest book, Lincoln Highway, and am enjoying it immensely as well. Towles is a GOOD story-teller!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Amor Towles