Älven (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-01-17
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Janina Orlov
ISBN
9789146239659

Älven E-bok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-01-17

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Älven är en roman som låter oss förstå vår egen samtid, och med vars hjälp vi kanske kan närma oss livets innersta väsen. Den är, minst sagt, storslagen." Upsala Nya Tidning

"Nödvändig läsning." Kulturnytt, SR

Lapplandskriget 1944. Flickans pappa är ute i kriget som redan tagit hennes bröder och hennes gravida mamma har lämnat gården tillsammans med Farbror. Tillsammans med en piga, själv evakuerad från Karelen, och granngårdens kopiga och en liten pojke samt all deras boskap, ansluter flickan sig till den stora vandringen genom det krigshärjade finska Lappland, för att komma i säkerhet på andra sidan vattnet. Det är en marsch fylld av strapatser; hunger, kyla, höstens framfart och ett virrvarr av människor och djur på väg undan kriget. "Älven" är på en gång tidlös och dagsaktuell.

Rosa Liksom skildrar ett stycke närhistoria som belyser en undanskymd företeelse - de svenska flyktinglägren under krigsårens slutskede och evakueringen av den finska Tornedalens befolkning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Älven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Säregen
    Nicci, 8 februari 2023

    En säregen bok. En knapp stil, rakt på sak, som med få ord uttrycker så mycket, även värme. Inte bara ett intressant stycke historia, utan även en bok som indirekt belyser migrationsproblemen jorden runt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rosa Liksom