Rent hus (ljudbok) NY
På topplistor
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (222.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Rebecka Hemse
Utgivningsdatum
2024-01-09
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Hanna Nordenhök
ISBN
9789146241638
Rent hus (ljudbok)

Rent hus Ljudbok

(92 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-01-09

Styckköp

150

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Den är redan här - årets bästa roman." Katarina Wikars, P1

"Alia Trabucco Zerán har skrivit en hypnotisk mardröm." Fernanda Melchor.

En liten flicka har dött under märkliga omständigheter och ett hembiträde berättar sin historia inifrån en fängelsecell. Kvinnan heter Estela, och har lämnat sin mor och ett fattigt liv på landsbygden för att bli tjänsteflicka hos en välbärgad familj i Santiago. I bekännelsens form rullas en skakande berättelse upp om alienation och maktlöshet, med förgreningar in i det chilenska klassamhällets mörkaste vrår.

"Rent hus" är en roman om de som tjänar och med sina arbetande kroppar offras i ett skoningslöst system. På en elektrifierande och beroendeframkallande prosa som hyllats av kritiker och läsare skildrar Alia Trabucco Zerán människor infångade i ett samhällstillstånd där varje försök till ömhet tycks dömt att krossas under ojämlikhetens tyngd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Rent hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  -, 22 februari 2024

  Otroligt välskriven, mustig och mycket intressant handling, om en kvinna som arbetat som hembiträde och blivit förnedrad av hela familjen, men som också ser deras svagheter. Ett mästerverk.

 2. Som en tavla
  Bokthinken, 9 februari 2024

  Konstnärligt uppbyggd historia fylld av tankar, minnen och sorg. Boken fångade mig och jag kommer bära den med mig i minnet.

 3. Dysfunktionell berättelse
  -, 8 februari 2024

  Ambitiös författare som nog faller många kritiker i smaken. Men i mitt tycke är det för många lösa trådar överallt, för många sidospår och tankar som gör att jag tappar tempot i boken.

 4. Wow!
  -, 25 januari 2024

  Fantastisk bok och bra uppläsning vilket är så viktigt för en bra lyssnarupplevelse.

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 januari 2024

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag läser mest svenska böcker, och ibland några engelska eller amerikanska. Väldigt sällan läser jag böcker från andra länder. Men nu har jag läst en bok från en kvinnlig författare från Chile. Och det ångrar jag verkligen inte, för den här boken var mycket bra. Det är en roman, men den innehåller även en spännande historia. Väldigt annorlunda skriven var den, och jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Rebecka Hemse. Jag kan verkligen rekommendera denna välskrivna och berörande roman.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Alia Trabucco Zerán