Krönika om ett förebådat dödsfall (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2024-04-18
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Peter Landelius
Originaltitel
Crónica de una muerte anunciada
Dimensioner
180 x 110 x 7 mm
Vikt
59 g
ISBN
9789146242130

Krönika om ett förebådat dödsfall

Pocket,  Svenska, 2024-04-18
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Miljön är den lilla byn på Colombias kust mot Karibiska havet. En by där tiden står stilla, där det förflutna är lika påtagligt som det nuvarande. Där är ett brokigt myller av butiksägare, hantverkare, tonåringar, nunnor och prostituerade; där är en präst som fuskar i kirurgi, en spiritistiskt sinnad borgmästare, en grandios general från inbördeskriget och en gudsförnekande byläkare.

Från första början vet vi att Santiago Nasar ska bli mördad av bröderna Vicario. Ändå är berättelsen så spännande att den är svår att lägga ifrån sig. Undersökningen av de dramatiska händelserna vid Bayardo San Románs överdådiga bröllop och vad som sedan tilldrog sig är full av överraskningar.

Det här är en mästerlig uppvisning i litterär konstfärdighet, i skrivandets ekonomi. Inte ett ord för mycket eller för lite, ett sinnrikt nät av referenser, och framför allt en starkt visuell berättelse. Den kretsar hela tiden kring en central bild: Santiago Nasar fastnaglad med stora knivar vid porten till sitt hus, den port som stängdes i det avgörande ögonblicket.

"García Márquez bjuder i denna bok på hela registret i sitt virtuosa författarskap: det överdådiga berättandet, den smältande skönheten, rytmens och färgernas magi..." - Pia Zandelin, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krönika om ett förebådat dödsfall
  2. +
  3. Kärlek i kolerans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek i kolerans tid av Gabriel García Márquez (storpocket).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gabriel García Márquez