Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2010-07-05
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
980 g
SAB
Vnd
ISBN
9789147015450
Sexologi (inbunden)

Sexologi

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-07-05
769
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sexologi är ett tvärvetenskapligt samlingsverk skrivet av Sveriges främsta experter på området. Denna tredje upplaga har fått ett ännu bredare innehåll än tidigare och omfattar nu både fler och nya kunskapsområden. Boken är indelad i tio avsnitt som motsvarar olika aspekter på sexualiteten. De medicinska och naturvetenskapliga kapitlen handlar dels om anamnes, undersökning, diagnostik och behandling, dels om sjukdomar som medför skador som direkt drabbar funktioner som är väsentliga för sexuallivet. De psykologiska, sociala och samhällsvetenskapliga kapitlen tar upp samhälleliga och strukturella aspekter på sexuella problem och fenomen, individuella såväl som parrelaterade.

Läs mer
Sexologi spänner över många specialiteter. Den vänder sig därför till både medicinstudenter, läkare, psykologer, barnmorskor, socionomer och andra sexologistudenter. Boken är också lämplig för många andra grupper som arbetar med människor, t.ex. präster, jurister och lärare, samt inte minst för politiker och journalister.

Om författarna
Lotta Löfgren-Mårtenson är docent i hälsa och samhälle, inriktning sexologi, vid Malmö högskola, samt NACS-auktoriserad specialist i klinisk sexologi. Hon har erfarenhet både av kliniskt arbete och forskning i sexologi, och är koordinator vid Nordens enda mastersprogram i sexologi.

Per Olov Lundberg är professor i neurologi vid Uppsala universitet. Han har arbetat med sexologiska frågeställningar, framför allt som forskare och med undervisning sedan slutet av 1960-talet. Han är också NACS-auktoriserad specialist i klinisk sexologi och en av grundarna till fl era sexologiska organisationer, både i Sverige och internationellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexologi
  2. +
  3. Ungdomar, sexualitet och relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar, sexualitet och relationer av Elisabet Häggström-Nordin, Chris Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 1174 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sexologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kunskapsbank
    anna Hart, 8 december 2015

    Boken tar upp sexologi på ett tvärvetenskapligt vis och ger läsaren möjligheter att fördjupa sin kunskap i vidare läsning. Ett måste för en sexolog!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna