Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Elevdokumentation
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2009-08-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
212 x 148 x 7 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789147015610
Elevdokumentation - om textpraktiker i skolans värld (häftad)

Elevdokumentation - om textpraktiker i skolans värld

(5 röster)
Häftad Svenska, 2009-08-26
330
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Elevdokumentation som individuella utvecklingsplaner med skriftliga omdömen, åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar, är texter som handlar om elever. Men vad kännetecknar elevdokumentation, vilka risker och möjligheter bär den på?

Med utgångspunkt i text- och diskursteorier samt empiriskt material analyserar och problematiserar författarna skapandet av elevdokumentation. Boken diskuterar språkets betydelse gällande hur elever framställs i dokumentationen, vilket etiskt ansvar skolpersonal har när det gäller offentliga dokument rörande enskilda elevers problematik, samt hur dokumentationen kan analyseras och utformas så att den blir ett arbetsdokument för elevens utveckling och inte en personlighetsbeskrivning.

Läs mer
Med nya krav på pedagogisk dokumentation följer ett förändrat bruk av texter. De ska inte bara tolkas och användas utan också nu i högre grad författas. Det är numera lag på att lärare ska ge skriftliga omdömen om elevers utveckling och skriva individuella utvecklingsplaner under hela deras skolgång.

Om författarna
Ingela Andreasson är FD och universitetslektor vid Göteborgs universitet. Maj Asplund Carlsson är professor i utbildningsvetenskap på Högskolan Väst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevdokumentation - om textpraktiker i skolans värld
  2. +
  3. Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap av Bengt Persson (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna