Matematik från A till E: Bok E (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Matematik från A till E
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Liber AB
Medarbetare
Smedhamre, Eva
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 169 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Ta
ISBN
9789147017270
Matematik från A till E: Bok E (häftad)

Matematik från A till E: Bok E

för komvux och gymnasieskolan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2002-08-01

Slutsåld

Serien Matematik från A till E består av en bok för varje kurs: A, B, C, D och E. Till A-boken finns även en extrabok - A-extra. Serien genomsyras av författarnas pedagogiska knep och idéer och samtliga böcker innehåller lektionsanpassade avsnitt, typexempel med lösningar, övningar, sammanfattningar, tester och repetitionsavsnitt. Böckerna riktar sig till såväl ungdomsgymnasiet som vuxenutbildningen och innehåller både grundkurs och fördjupningsavsnitt.
Grunddelen ger de baskunskaper som kursplanen föreskriver medan fördjupningsdelen är en språngbräda för vidare studier.
Serien kännetecknas av ett lättfattligt språk som bidrar till att ge ökad förståelse för det aktuella avsnittet. Nya begrepp förklaras på ett enkelt sätt och ofta med praktisk anknytning.
Böckerna i serien har en likartad uppläggning med lektionsanpassade avsnitt, många lösta typexempel, övningar där svårigheten stegvis ökar, sammanfattningar, blandade uppgifter, tester och repetitioner.
I kapitlens grunddel förklaras de grundläggande begreppen och räknesätten - medan de svårare delarna finns i fördjupningsdelen. Här kan de duktiga och ambitiösa eleverna hitta svårare och mer utmanande uppgifter.
Dessutom: Många uppgifter har ledningar/lösningar i facit, något som uppskattas t.ex. vid distansstudier. Böckerna innehåller också många uppgifter från de senaste årens nationella prov och i A- och B-böckerna finns ett avsnitt med laborationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Matematik från A till E: Bok E