Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Motorstyrning
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Sällberg, Anders (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
298 x 210 x 7 mm
Vikt
354 g
SAB
Pc
ISBN
9789147018123
Motorstyrning (häftad)

Motorstyrning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

För att uppnå bästa resultat vid motordrift finns mängder av motorer och motorstyrningsalternativ. Vi pekar på funktioner, fördelar och nackdelar för att underlätta framtida val. Eftersom det förekommer såväl gammal som ny teknik i dagens anläggningar, innehåller boken såväl traditionell reläteknik som den senaste tekniken inom motorstyrning.

Läs mer
Schemaläsning är en viktig ingrediens. Om eleven behärskar schemaläsning har han/hon kommit mycket långt. Det gäller att kunna läsa och förstå scheman men även själv kunna rita upp ett schema med de funktioner som ska installeras.
Ur innehållet:
Reläteknik
Schema, schemaläsningens grunder
Växel- och likströmsmotorer
Specialmotorer och bromsanordningar
Produkter inom motorstyrning
Startalternativ vid motordrift
Ansvarsfrågor kring motorinstallationer
Maskinsäkerhet
Felsökning och underhåll
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Schemaläsning är en viktig ingrediens. Om eleven behärskar schemaläsning har han/hon kommit mycket långt. Det gäller att kunna läsa och förstå scheman men även själv kunna rita upp ett schema med de funktioner som ska installeras. Boken inleds därför med övningar i schemaläsning.

Eftersom det förekommer såväl gammal som ny teknik i dagens anläggningar, innehåller boken såväl traditionell reläteknik som den senaste tekniken inom motorstyrning.

För att uppnå bästa resultat vid motordrift finns mängder av motorer och motorstyrningsalternativ. Vi pekar på funktioner, fördelar och nackdelar för att underlätta framtida val.

I läromedlet lägger vi även stor vikt vid metodisk felsökning.

I TIPS-rutor ger vi tips om vad som kan hända med olika typer av styrningar, vid olika typer av applikationer.

Det kan även vara lämpligt att slå ihop kursen motorstyrning med en viss portion CAD. I boken finns hänvisning till en länk med en demo version på easy EL, vilket är ett enkelt och smidigt CAD-program.